Themasessie: ‘Waarderingsmethodiek en Trendanalyse'

Hotspotmonitor? Waarderingsinstrumenten? Trendanalyses voor de toekomst? Trendanalyses voor het verleden? Illegaal vernietigen? Archiefwet? Uitzonderen van vernietigen? Er zijn heel veel begrippen voorbijgekomen tijdens de themasessie van 25 maart wat meer toelichting verdient. Daarom zullen we in themasessie van april meer aandacht besteden aan de totstandkoming van de hotspotmonitor en de trendanalyse.

De centrale vraag van deze themasessie is: Is kennis van de achtergrond van de huidige waarderingsmethodiek (zoals de systeemanalyse en de hotspotmonitor) noodzakelijk voor het goed toepassen ervan?’

 

Gaspreker van de themasessie van april is Aleid Overbeeke. Zij is sinds vijf jaar werkzaam bij het cluster Waardering en Selectie van het Nationaal Archief als Senior Medewerker Waardering en Selectie . In deze functie adviseer zij overheidsorganen bij het opstellen van selectielijsten en  hotspotlijsten. Begrippen zoals hierboven genoemd komen dagelijks voorbij. Bij de themasessie van 29 april vertel ze jullie graag over de totstandkoming van de hotspotmonitor en de trendanalyse.

 

De themasessies vinden elke laatste donderdag van de maand online plaats tussen 15:00 en 16:30 uur.  De centrale vragen kiezen we uit jullie suggesties, die je via de bekende platforms Breed, KIA en de KNVI aan ons kunt doorgeven. Wat houdt je bezig? Waar zou je meer over willen weten? Van welke organisatie wil je leren? Elke maand kiezen we één centrale  vraag, die we gezamenlijk gaan beantwoorden door onze krachten te bundelen.

 

Dit is de link naar het event: Agenda - www.knvi.nl

Weergaven: 34

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2021   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden