Themasessie 30 juni vanaf 15:00-16:30 uur: Future Lab (RDDI) ‘Toekomstgericht veranderen’

Hoe we kijken naar, en omgaan met informatie en digitalisering verandert voortdurend. Dit heeft een weerslag op de overheid en hoe wij met onze digitale informatie omgaan. Meevaren op al deze ontwikkelingen klinkt misschien als een gemakkelijke opgave. Maar veel veranderingen komen niet van de grond, of hebben een aanzienlijke doorlooptijd met een teleurstellend resultaat. Waar wil je als organisatie naartoe bewegen? Hoe zorg je ervoor dat je stappen vooruit zet? Waar moet je eigenlijk mee beginnen?

 

Om de vertaalslag te maken van de theorie naar de praktijk hebben we vorig jaar samen met de KNVI en Reframing Studio een werkatelier georganiseerd over de toekomstvisie op de archieffunctie. Nu organiseren we een themasessie, waarin we een stap verder gaan en de ervaringen delen die het Future Lab heeft opgedaan bij het starten van de transitie naar opgavegericht werken. Deze (voor de overheid) nieuwe manier van werken betekent dat we op een andere manier met informatie om moeten gaan. Het betekent een omslag naar informatie delen buiten de grenzen van de organisatie of afdeling en organisaties rondom vraagstukken inrichten.

 

Tijdens de sessie wordt je uitgenodigd om je eigen ervaringen en hobbels met elkaar te delen. Veranderingen voor elkaar krijgen is namelijk moeilijker dan het lijkt. En van wie kun je nou beter leren, dan van elkaar!

Future Lab  (RDDI)

Met het Future Lab kijken we naar wat maatschappelijke en technologische veranderingen betekenen voor de informatiehuishouding van de Rijksoverheid. We werken aan transities en ontwikkelen producten om innovaties tot stand te brengen zodat we klaar zijn voor de informatievraagstukken van morgen.

 

De themasessies

De themasessies vinden elke laatste donderdag van de maand online plaats tussen 15:00 en 16:30 uur.  De centrale vragen kiezen we uit jullie suggesties, die je via de bekende platforms Breed, KIA en de KNVI aan ons kunt doorgeven. Wat houdt je bezig? Waar zou je meer over willen weten? Van welke organisatie wil je leren?

Elke maand kiezen we één centrale  vraag, die we gezamenlijk gaan beantwoorden door onze krachten te bundelen.

Dit is de link naar het event:  Agenda - www.knvi.nl

 

Weergaven: 53

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden