Themasessie 28 oktober: ‘ De relatie van kwaliteitsmanagement en informatiehuishouding op orde ’

De invoering van een kwaliteitszorgsysteem is een strategisch besluit dat een organisatie helpt om haar prestaties te verbeteren en op koers te blijven. In veel organisaties wordt kwaliteitssysteem niet strategisch ingezet door het management. Kwaliteitssysteem mag je zelf bedenken hoe dat er uit ziet. Het is geen applicatie maar een set van afspraken. Het lost niet al je problemen op. Het is een middel voor jouw organisatie om een systematische aanpak in te voeren om de doelen te bereiken, die vervolgens tot verbeteringen zullen leiden.

 

Het is belangrijk om gezamenlijk te bepalen wat kwaliteit van informatie is en hoe je die kwaliteit gaat borgen. Het gaat erom dat je de organisatie meeneemt in het besef dat het beheren van digitale informatie niet langer een randzaak is. Een Kwaliteitssysteem draagt bij aan het zichtbaar maken van dat besef, de mate van verbetering en is dus een proces van lange adem. Een meerjarige verbetering ook al zijn het maar kleine stapjes, zorgt ervoor dat een kwaliteitssysteem gaat werken als het eenmaal opgang komt.

 

De centrale vraag van deze themasessie is: Welke principes van kwaliteitsmanagement kun je inzetten om informatiehuishouding op orde te brengen?’

 

De themasessies vinden elke laatste donderdag van de maand online plaats tussen 15:00 en 16:30 uur.  De centrale vragen kiezen we uit jullie suggesties, die je via de bekende platforms Breed, KIA en de KNVI aan ons kunt doorgeven. Wat houdt je bezig? Waar zou je meer over willen weten? Van welke organisatie wil je leren? Elke maand kiezen we één centrale  vraag, die we gezamenlijk gaan beantwoorden door onze krachten te bundelen.

 

Themasessie 28 oktober vanaf 15:00 tot 16:30 uur. Dit is de link naar het event: Agenda - www.knvi.nl

Weergaven: 14

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2021   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden