Themasessie 27 januari vanaf 15:00-16:30 uur: ‘Tactisch en strategisch samenwerken rondom informatiebeheer-vraagstukken’

 

De functie van DIV’ers, de oude archiefmedewerkers, verandert enorm. Het vraagt in ieder geval om een andere, veel intensievere vorm van samenwerken. Zonder samenwerken is dit werk niet goed meer te doen. Maar het vraagt ook iets van de medewerker die de informatie in eerste instantie heeft gemaakt. Het gaat erom dat je de organisatie meeneemt in het besef dat het beheren van digitale informatie niet langer een randzaak is maar een kerncompetentie van elke medewerker Er komt meer eigen verantwoordelijkheid voor de informatie bij kijken en meedenken over een betere informatiehuishouding.” Immers, informatie komt op allerlei plekken de organisatie binnen en wordt ook via allerlei kanalen verzonden. Dat vraagt een grotere betrokkenheid, bewustwording en verantwoordelijkheid van alle medewerkers. En een nieuwe faciliterende en adviserende rol van de record/DIV adviseur. Het doel van informatie moet dus altijd in het oog worden gehouden. In het SIO kun je het gesprek voeren met elkaar hoe je vanuit je eigen kennis met een gemeenschappelijke werkwijze samen de organisatie kunt benaderen als het gaat om verbetering realiseren in de uitvoeringskwaliteit. Je kunt informatie pas managen en effectief inzetten als je informatiehuishouding op orde is. Daarom is recordkeeping enorm belangrijk. Recordkeeping is duurzaam informatiebeheer voor nu en later.

 

Informatiehuishouding/informatiemanagement draait rond mensen, processen en ICT. Wanner men bedrijfsprocessen wil verbeteren, dan  moet men eerst begrijpen wat men wil verbeteren. Maar wat verstaan we onder informatiehuishouding op orde? Hoe zoek je de samenwerking op? Wat zijn de knelpunten in de praktijk? Welke culturen zijn er binnen je organisatie die samenwerking kunnen bemoeilijken? Theo Poiesz, hoogleraar Economische Psychologie, stelt dat gedrag alleen verandert als capaciteit, motivatie en gelegenheid (de voorzieningen) alle drie in voldoende mate aanwezig zijn.  Hoe kun je dat herkennen? Waarom spelen beïnvloedingsvaardigheden een belangrijke rol?

 

De centrale vraag van deze themasessie is: Welke factoren kunnen een rol spelen bij tactische en strategische samenwerking rondom informatiebeheer?

 

De themasessies vinden elke laatste donderdag van de maand online plaats tussen 15:00 en 16:30 uur.  De centrale vragen kiezen we uit jullie suggesties, die je via de bekende platforms Breed, KIA en de KNVI aan ons kunt doorgeven. Wat houdt je bezig? Waar zou je meer over willen weten? Van welke organisatie wil je leren? Elke maand kiezen we één centrale  vraag, die we gezamenlijk gaan beantwoorden door onze krachten te bundelen.

 

Dit is de link naar het event: Agenda - www.knvi.nl

 

 

Weergaven: 88

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Stefan Heirbaut op 17 Januari 2022 op 8.01
Is deze sessie ook gratis wanneer je lid bent van Breed Netwerk? of alleen wanneer je lid bent van KNVI?

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden