Themamiddag e-depot Stadsarchief Rotterdam 4 juni 2015

 

De Kwaliteitsgroep Informatiemanagement in Rotterdam heeft een themamiddag e-depot georganiseerd.  Door het Stadsarchief Rotterdam wordt een presentatie gegeven over de werking, implementatie en exploitatie van het e-depot. Dit is belangrijke informatie bij de besluitvorming om tot een eigen e-depot te komen. Maar daar blijft het niet bij. Om de afweging te verbreden wordt een tweede werkend e-pot gepresenteerd. Dat gaat om CEELLO dat is ontwikkeld door Circle Software en Doxis. Voor de implementatie en exploitatie wordt een concrete blauwdruk gepresenteerd.

Wie een e-depot wil realiseren wordt geconfronteerd met een ingewikkeld speelveld. Wie zijn de partijen en hoe bespelen we dit speelveld? Ontdek hoe het thema e-depot op de kaart gezet kan worden en waar de boodschap moet landen.

Om te komen tot een aansprekende boodschap moeten vragen rondom het proces van positioneren en verwerven van een e-depot worden beantwoord. Waarom eigenlijk een e-depot en welke argumenten spelen een rol? Van wie is het e-depot en hoe organiseren we dit? Deze vragen worden beantwoord tijdens een groepsgesprek. Op die manier ontstaat meer inzicht in het afwegingsproces dat speelt bij de aanschaf van een e-depot.

Wat hebben we nu geleerd en wat is een succesvolle strategie? Om het nog concreter te maken gaat een klantenpanel in op wat er speelt in de eigen gemeente en wat er doorslaggevend is voor een succesvolle implementatie van een e-depot.

Wat neemt u van deze middag mee:

  • presentatie van twee werkende e-depots
  • blauwdruk voor implementatie en exploitatie
  • thema e-depot op de kaart
  • succesvolle praktijkvoorbeelden

Dit bedrijfsbezoek waaraan geen kosten zijn verbonden is zeker niet alleen interessant voor informatiemanagers maar ook voor degeen die een besluit moet nemen over een e-depot. Ook zij zijn van harte welkom. Dat wil zeggen zolang er plaats is want vol=vol. Aanmelden kan door een mail te sturen naar Fred Schot, fschot@casema.nl.

Weergaven: 289

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van André Plat op 30 Juli 2015 op 12.15

Ha Fred en/of deelnemers,

Natuurlijk is het mooi en goed om reclame te maken via social media voor een bijeenkomst. Is het ook mogelijk om de prsentaties, blauwdruk en suc6 volle praktijkvoorbeelden hier op Breednetwerk te delen?

 

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden