Namens het team van de Regeringscommissaris Informatiehuishouding deel ik onderstaande uitnodiging voor een sessie op 27 juli a.s. van 15.00-17.00 uur om mee te denken over het wetsvoorstel Algemene Informatiewet. 

 

UItnodiging

Arre Zuurmond heeft als Regeringscommissaris Informatiehuishouding het initiatief genomen om te komen tot een Algemene informatiewet. Verschillende aspecten van de informatiehuishouding zijn nu in allerlei wetten (Archiefwet, Woo, AVG, Wet hergebruik etc.) geregeld. Het is moeilijk om de samenhang daarin te overzien. Een Algemene informatiewet is een manier om meer samenhang aan te brengen en betere sturing en toezicht in te richten op het gebied van informatiehuishouding. Dat helpt om de vernieuwing in de informatiehuishouding die nodig is om burgers en bedrijven echt goed te kunnen bedienen als overheid, te realiseren en behouden. 

 

Arre heeft een klein team samengesteld dat op dit moment aan deze wet schrijft. Dat proberen we open en transparant te doen door zo breed mogelijk input op te halen en samen te werken. Daarom hebben we de concept-wettekst en concept-memorie van toelichting gepubliceerd op website van de regeringscommissaris. Dan kan iedereen zien waar we mee bezig zijn en desgewenst met ons meedenken. Dit is dus niet de formele internetconsultatie maar een heel informele meedenk-fase. Op de website staat ook andere achtergrondinformatie zoals veel gestelde vragen

 

Daarnaast organiseert het team op donderdag 27 juli van 15:00-17:00 uur bij het Nationaal Archief een sessie met juristen op het gebied van informatiewetgeving (Woo, Archiefwet, AVG, informatiebeveiliging) om toelichting te geven op onze ideeën en om input op te halen.  Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar regeringscommissarisIHH@Rijksoverheid.nl.