Samenwerking VenJ in pilot overdracht beperkt openbare digitale informatie naar e-depot Nationaal Archief

Bron website NA

Het ministerie van Veiligheid en Justitie (VenJ) en het Nationaal Archief zijn een pilot gestart voor de overbrenging van beperkt openbare digitale informatie in het e-depot van het Nationaal Archief. Het gaat om vreemdelingendossiers van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Het is voor het eerst dat ‘digital-born’ archieven met een beperking op de openbaarheid, worden overgebracht.

Goede procesafspraken

Om de (beperkt openbare) informatie op de juiste manier over te brengen naar het e-depot, moeten in de eerste plaats overdrachtsprocessen ontwikkeld worden. Die processen regelen dat digitale informatie uit zeer verschillende systemen 1-op-1 in het e-depot van het Nationaal Archief wordt opgenomen. Zo zorgen we ervoor dat die digitale informatie ook in de toekomst duurzaam toegankelijk blijft. Het is voor alle betrokkenen van het grootste belang dat de informatie veilig en betrouwbaar wordt overgebracht en opgeslagen. Het gaat immers om informatie waar niet iedereen zomaar bij mag. De resultaten uit deze pilot zijn niet alleen bruikbaar voor VenJ. Ook andere departementen kunnen bij het inrichten van hun overbrengingsprocessen gebruikmaken van de geleerde lessen.

Meer weten?

VenJ heeft in samenwerking met het Nationaal Archief een factsheet opgesteld waarin staat welke stappen al zijn en nog worden gezet om digitale dossiers vanuit VenJ over te brengen naar het Nationaal Archief.

Voor vragen over aansluitprojecten op het e-depot van het Nationaal Archief kunt u contact opnemen  via (070) 331 5460 (maandag t/m vrijdag van 09.00 - 17.00) of contact@nationaalarchief.nl.

Weergaven: 236

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Yvonne Welings op 6 Februari 2017 op 9.45
Reactie van Tom Kuipers op 6 Februari 2017 op 9.38

Dag Yvonne,

De link naar het factsheet levert helaas geen resultaat op. Ik heb even gezocht. Ik neem aan dat het dit document is: http://www.nationaalarchief.nl/sites/default/files/docs/nieuws/fact...

Mvg,

Tom Kuipers

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden