rijksoverheid biedt één loket, nu gemeenten nog ?

Informatie Professionel bericht dat de rijksoverheid de burger één loket, één zoekmachine en de volledige vrijheid om de inhoud te gebruiken biedt. Dit alles onder één gemeenschappelijke portalsite, www.rijksoverheid.nl. Alle websites van de rijksoverheid worden c.q. zijn ondergebracht worden op de nieuwe website.informatie voor bedrijven of vacatures is te vinden op Overheid.nl, Antwoordvoorbedrijven.nl en Werkenbijhetrijk.nl. De inhoud van de nieuwe overheidssite wordt onder een Creative Commons-licentie gepubliceerd.

De overheid heeft gekozen voor een Creative Commons Zero-verklaring (CC0). Dit houdt in dat iedere vorm van hergebruik van de inhoud van deze site is toegestaan, tenzij bij of in een bepaald onderdeel (bijvoorbeeld een foto of een document) staat aangegeven dat op dat onderdeel een auteursrechtelijke uitzondering van toepassing is.

Is dit de vraaggestuurde, service- en persoonsgerichte aanpak die ook in de NUP wordt bepleit ? In de NUP wordt ook gesteld dat de gemeente de poort tot de overheid vormt. Hoe dat zich nu verhoudt tot de gelanceerde website ?


Weergaven: 80

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Marco Klerks op 11 April 2010 op 11.35
De gemeente-poort moet toegang bieden tot (informatie van) álle NL-overheidslagen. Dat neemt niet weg dat een overheidslaag of -orgaan niet ook nog een eigen poort mag hebben.

De nieuwe gelanceerde website hoeft van het NUP dus geen informatie te onsluiten van gemeentes, provincies, waterschappen, belastingdienst, CWI, etc. De website van gemeente X moet dat wel.

© 2019   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden