Rianne Blacquière MT-lid bij de concerndirectie Informatiebeleid IenW

Rianne Blacquière start per 1 augustus 2022 als MT-lid bij de concerndirectie Informatiebeleid bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

De concerndirectie Informatiebeleid vervult binnen het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een leidende rol op het vlak van digitalisering en integrale beveiliging. De directie heeft drie hoofdtaken: strategievorming, kaderstelling en control. De directie staat aan de lat om risico’s rondom digitalisering (zoals cybercrime) te verkleinen en compliance (waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming) te verbeteren.

Rianne Blacquière CIPM werkt nu nog bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties als afdelingshoofd I-stelsel en Vakmanschap bij de directie CIO Rijk. Onder deze vlag leverde zij vorig jaar samen met het CIO-beraad de I-strategie Rijk op, met daarin de prioriteiten voor de rijksbrede informatievoorziening voor de komende paar jaar. Rianne was eerder kwartiermaker van het programma Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en begeleidde de implementatie van de AVG bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Zij werkt al ruim 20 jaar rijksbreed als (programma)manager op het veiligheids-, zorg- en informatiedomein.

Rian van den Broek, concerndirecteur Informatiebeleid: “Voor IenW ligt een grote opgave op het gebied van digitalisering. Digitalisering biedt volop kansen om onze maatschappelijke opgaven te realiseren en als overheid hebben we de verantwoordelijkheid om risico’s voor onze sectoren te beheersen. Dat bereiken we alleen als we als één concern samenwerken op basis van een heldere visie en I-Strategie. Digitalisering zit namelijk in het hart van het primair proces. Rianne is een zeer ervaren en geliefde manager op het brede vakgebied digitalisering. IenW zal volop kunnen profiteren van haar kennis, haar resultaatgerichtheid en haar gedrevenheid om Nederland veiliger, leefbaarder en bereikbaarder te maken. Ik kijk uit naar onze samenwerking.”

Lees verder bij de Rianne Blacquière MT-lid bij de concerndirectie Informatiebeleid Ie...

Weergaven: 31

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden