DUTO is een lijst van eisen voor de duurzame toegankelijkheid van overheidsinformatie, ontwikkeld door het Nationaal Archief in opdracht van het ministerie van OCW. Met de DUTO-eisen kunnen overheidsorganen bepalen welke maatregelen ze moeten nemen om de digitale informatie die ze ontvangen en creëren, duurzaam toegankelijk te maken. DUTO is bedoeld voor alle informatieprofessionals die betrokken zijn bij het (her)inrichten van werkprocessen en de daarbij gebruikte applicaties. Op deze pagina staat hoe professionals kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van DUTO. De achtergronden DUTO zijn bedoeld ter informatie, ze zijn geen onderdeel van de DUTO-eisen.

Op BREED hebben we eerder bericht dat de DUTO normen alleen voor de rijksoverheid worden omgezet naar wet- en regelgeving en dat DUTO voor de lagere overheden wordt vertaald in de kwaliteitshandboeken op grond van artikel 16 van de Archiefregeling.

Er is nu een beta versie beschikbaar van DUTO, waarop je kunt reageren. Dat moet je doen voor 4 januari 2016 en wel aan duto@nationaalarchief.nl.

Meer informatie vind je via deze link.

Weergaven: 334

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Yvonne Welings op 22 December 2015 op 14.35

@Mike, niet opgeven, ik heb Irmgard actueel geinformeerd, ga vooral zo door !!!!

Reactie van MGroels op 22 December 2015 op 14.10

Zou je dan zeggen dat wij alle inspanningen tot die tijd moeten laten varen?

Reactie van Yvonne Welings op 22 December 2015 op 12.04

@Mike, er komt een handboek kwaliteitszorg vanuit de VNG. Informeel heb ik begrepen dat het concept klaar is en dat dat 26 november is besproken. Hierin zijn de eisen van DUTO verwerkt als het goed is.

Reactie van MGroels op 22 December 2015 op 11.53

Het was écht leuk geweest als ik ja'tjes en nee'tjes had kunnen aanklikken en er dan nog automatisch een rapport uit zou rollen met de verbeteracties :)

Iets serieuzer: als wij als gemeente op deze eisen een rapport (incl verbetercyclus) schrijven (elk jaar of om het jaar), voldoen wij dan aan artikel 16?

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden