Vanmiddag (9 juli) ondertekenen de gemeenten Oisterwijk, Hilvarenbeek en Tilburg een dienstverleningsovereenkomst. De ondertekening is bedoeld om de regionale belastingsamenwerking kracht bij te zetten.

Wethouder Financiën Joost Wagenmakers van Oisterwijk, burgemeester Jan van Homelen uit Hilvarenbeek en de Tilburgse wethouder Financiën Ton Horn breiden hiermee de al bestaande regionale samenwerking op het gebied van belastingen uit. De gemeenten Goirle, Alphen-Chaam en Made-Drimmelen gingen Oisterwijk en Hilvarenbeek al voor.

Tilburg ondersteunt deze regiogemeenten sinds 2007 door een deel van hun belastingtaken uit te voeren. Redenen voor het samenwerkingsverband zijn onder meer schaalvoordelen en kwaliteitsverbetering van de dienstverlening.

Naast belastingen wordt in Midden-Brabant ook al samengewerkt op het gebied van onder meer ICT, sociale zaken, fraudebestrijding, inkoop, personeelszaken, milieuvergunningverlening en milieuhandhaving.

Weergaven: 193

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Yvonne Welings op 22 Juli 2009 op 9.42
Er zijn wel DIV-regio platforms, althans in Noord-Brabant zoals Tilburg, Eindhoven en het werkgebied van het BHIC.
Inderdaad ik zie ook dat regiosamenwerking en bijbehorende besluitvorming op een andere niveau tot stand komt en dat de afdelingen DIV/ archivarissen daar niet altijd bij worden betrokken. Je moet inderdaad die rol opeisen.
Reactie van Yvonne Welings op 10 Juli 2009 op 15.57
Dat is ook mijn zorg, vandaar ik het ik via dit medium er de aandacht op vestig. In de uitgebrachte inspectierapporten is dit een terugkerend thema.
Op het gebied van belastingen zijn er in Tilburg over de analoge archivering al concrete afspraken gemaakt. Maar dit moet m.i. verder uitgebouwd worden en in nog te ontwikkelen beleid zal als volgt geformuleerd:
Eenduidige intake (kanaalintegratie), borging van opslag en archivering van documenten (digitale duurzaamheid) speelt hierbij een cruciale rol.

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden