RECHTBANK AMSTERDAM WIL BESLAGREKEST DIGITAAL

De Amsterdamse rechtbank ontvangst beslagrekesten vanaf 28 juni graag online. Advocaten kunnen vanaf die datum eenvoudig digitaal beslagrekesten indienen en documenten uitwisselen met deze rechtbank. Advocaten reageren enthousiast op deze nieuwe stap van de Rechtspraak.

Bij deze nieuwe manier van indienen hebben advocaten ook een up to date en op elk moment in te zien overzicht van ingediende zaken en bijbehorend berichtenverkeer in een digitaal dossier.

Webportaal

Het indienen van beslagrekesten gaat via het nieuwe webportaal van de Rechtspraak, dat vanaf 28 juni te bereiken is via de website van de Rechtspraak. Advocaten kunnen er inloggen met hun advocatenpas en documenten uploaden in pdf-formaat. Na elk ingediend document krijgen ze automatisch een digitale ontvangstbevestiging.

Getest

Het webportaal is de afgelopen tijd door meerdere advocaten getest. Uit die tests blijkt dat men na maximaal een half uur zelfstandig aan de slag kan met de digitale indiening en uitwisseling van stukken.

De Amsterdamse rechtbank vraagt advocaten vooral gebruik te maken van deze nieuwe wijze van indiening. “Hoe meer beslagrekesten er digitaal worden ingediend, hoe beter we de systemen kunnen testen.”

Vanaf 28 juni zal er een online handleiding beschikbaar zijn die advocaten hierbij kan ondersteunen.

Lees verder op de website van Mr. 

Weergaven: 58

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden