Rapporten pilot e-depot gemeente Haarlem gepubliceerd

Gepubliceerd op de website van het Noord-Hollands Archief link

In 2014 hebben de gemeente Haarlem, het Noord-Hollands Archief samen gewerkt aan de pilot ‘Uitplaatsing Digitaal Archief gemeente Haarlem’. Omdat de gemeente steeds meer digitaal gaat werken zal ook de archivering van deze informatie in digitale vorm gaan gebeuren. Digitale opslag van informatie vraagt heel andere voorzieningen dan opslag van informatie op papier. Een e-Depot is een omgeving die een dergelijke vorm van langdurig digitaal beheer mogelijk maakt.

De centrale vraag binnen de pilot was hoe de plaatsing van het digitale archief in het e-Depot vorm moet krijgen en welk scenario voor de gemeente Haarlem het meest gunstig is.

Tijdens de pilot werd een deel van het digitale archief van de gemeente Haarlem opgenomen in het e-Depot van het Noord-Hollands Archief. Daarnaast is een business case uitgewerkt die inzicht geeft in de kosten en baten van uitplaatsing in het e-Depot.

Conclusie is dat het voor de gemeente gunstiger is om gebruik te maken van een extern e-Depot bij het Noord-Hollands Archief in plaats van het in eigen huis te organiseren.

Er is in de pilot zeer nauw samengewerkt met het Nationaal Archief omdat gebruik is gemaakt van het eDepot van het Nationaal Archief. Het landelijke programma Archief2020 heeft het project financieel ondersteund.

Klik hier voor de samenvatting van de pilot.

Deelrapporten

Leeswijzer deelrapporten

Business case gemeente Haarlem
Fundament voor pilot: theoretische modellen, juridisch kader, funct...
Nulmeting van de e-Depotvoorziening van het Noord-Hollands Archief ...
Rapportage metadata
Eindevaluatie, observaties en leerpunten

Weergaven: 334

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Yvonne Welings op 18 November 2014 op 8.43
Beste Mathe, klopt, als mijn vrije woensdag is aangebroken, zal ik deze versie verbeteren. Als je klikt op de link Noord-Hollands Archief verkrijg je alle info.

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden