Open Koffie: Gegevensbescherming en privacy van burgers op internet 20 oktober Open Koffie

Deze open koffie heeft maar liefst 3 inspirerende sprekers. Bas Eenhoorn, Digicommissaris; Marcel van Galen, Qiy Foundation en Frank Cooler, Bossche ondernemer. Bas Eenhoorn vertelt: we werken naar een toekomst waarin burgers zelf controle hebben over hun eigen gegevens en zelf kunnen bepalen met wie ze die gegevens delen, in het private domein én in het publieke domein. Inclusief voorzieningen om privacy maximaal te kunnen waarborgen als dat gewenst is. Daarbij horen afspraken met zowel publieke als private partijen. En een generieke technische infrastructuur.

Om daar te komen moeten we veelbelovende initiatieven stimuleren en beproeven. De Qiy foundation van Marcel van Galen is een dergelijk initiatief. De Qiy Foundation streeft ernaar dat iedereen zijn eigen persoonlijke plek op het internet krijgt: een Qiy Domein. Vanuit dit individuele Qiy Domein heeft de consument niet alleen toegang tot zijn of haar data waarover aangesloten partijen beschikken (zoals banken, overheid en scholen), hij of zij bepaalt ook zelf met wie deze informatie gedeeld mag worden. Bossche ondernemer Frank Cooler geeft een toelichting op de toepassing van Qiy in zijn
succesvol online verzekeringsbedrijf.

Huib van Olden, wethouder Gemeente s-Hertogenbosch, opent en sluit de open koffie. Er is ruimte voor  een kwartier inloop en een kwartier napraten. Wees welkom en nodig geïnteresseerden uit uw netwerk ook gerust uit! 

 Vragen? Bel Raymond Alexander: 06-2044819706-20448197  of Ageeth Jooren: 06-5264721706-52647217.

http://www.eventbrite.nl/e/tickets-open-koffie-gegevensbescherming-...

Weergaven: 259

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden