Bron: Website Stadsarchief Amsterdam

Het Archief van de Amsterdamse Notarissen is op het Memory of the World Register van UNESCO geplaatst, dat heeft de commissie 30 oktober bekend gemaakt. Het Notarieel Archief is het meest omvangrijke en veelzijdige archief over de geschiedenis van Amsterdam.

Notarieel Archief

Het Archief van de Amsterdamse Notarissen omvat alle notariële akten opgemaakt tussen 1578 en 1915. Het bevat gegevens van miljoenen Amsterdammers en buitenlanders van Nederlandse oorsprong. Van de gewone man en van beroemde personen zoals Rembrandt en Peter Stuyvesant. Daarvan is nu slechts 7% op akteniveau toegankelijk. Een groot deel omvat de periode van de Gouden Eeuw. Miljoenen overeenkomsten, verklaringen en testamenten van kooplieden en scheeps­eigenaren vertellen het verhaal van de ontwikkeling van Amsterdam tot wereldhandelsmacht.

Alle Amsterdamse Akten

Het Notarieel Archief wordt momenteel door honderden vrijwilligers ontsloten in het project Alle Amsterdamse Akten.

Felicitaties uit de VS

"A hearty congratulations to the Stadsarchief Amsterdam! Its unparalleled collection makes it a vital resource not only for the city of Amsterdam but for all of humanity. It is now in every sense part of the Memory of the World", schreef Russell Shorto naar aanleiding van de bekendmaking.

Weergaven: 127

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden