Bron: Website KVAN

Selectielijst e-mailbewaring vastgesteld
Op woensdag 26 juli is de Selectielijst e-mailbewaring gemeenten en intergemeentelijke organen, opgesteld door de Adviescommissie Archieven, vastgesteld door de algemene rijksarchivaris namens de staatssecretaris van OCW. Hiermee zijn de gemeenten en intergemeentelijke organen de eerste groep overheden die hierin zijn geslaagd. De Selectielijst biedt een oplossing voor gemeenten die moeite hebben met het archiveren van e-mail en is opgesteld via de zogenoemde Capstone-methodiek. De Selectielijst is een aanvulling op de Selectielijst archiefbescheiden gemeenten en intergemeentelijke organen 2020 en zal vanaf 1 januari 2024 worden geïmplementeerd door alle gemeenten en intergemeentelijke organen die zich hebben aangesloten bij de Selectielijst e-mailbewaring.

Lees verder https://vng.nl/nieuws/selectielijst-e-mailbewaring-vastgesteld





Evaluatie Selectielijst gemeenten en intergemeentelijke organen
In de Selectielijst 2017 / 2020 is vastgelegd dat 5 jaar na de inwerkingtreding een evaluatie van de Selectielijst zal plaatsvinden. Na een aanbestedingsprocedure heeft de VNG deze evaluatie aan Berenschot gegund. De evaluatie wordt begeleid door de Adviescommissie Archieven. Op 6 juni vond de officiële start van dit evaluatieproces plaats, welke 3 maanden in beslag zal nemen. Berenschot zal de komende maanden onderzoeken of de opzet van de selectielijst bijdraagt aan de gekoppelde doelstellingen, welke belemmeringen gemeenten ervaren en welke oplossingsrichtingen zij daarin, indien nodig, hanteren. Het veld zal in dit kader worden benaderd.

Lees verder https://vng.nl/nieuws/start-evaluatie-selectielijst-archieven



Uitvoeringstoets Archiefbesluit en Archiefregeling
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft de VNG gevraagd om een uitvoeringstoets op het ontwerp van het nieuwe Archiefbesluit en de nieuwe Archiefregeling te doen. VNG Realisatie zal deze opdracht gaan uitvoeren. De uitvoeringstoets moet inzicht geven in de uitvoerbaarheid en de impact van het Archiefbesluit en de –regeling bij gemeenten. Dit proces zal spoedig starten en ongeveer 4 maanden in beslag gaan nemen. De Adviescommissie Archieven wordt betrokken bij de begeleiding.

Lees verder: https://vng.nl/nieuws/voortgang-herziene-archiefwet

Weergaven: 124

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden