Op donderdag 13 april wordt er een Open Donderdag special georganiseerd bij het Nationaal Archief.

Zoals wellicht bij jullie bekend gaat het platform PLOOI de verandering maken naar een eenvoudigere versie, een zogenoemde verwijsindex. Het voornemen is om met deze ontwikkeling van start te gaan in het tweede kwartaal 2023. Op donderdag 13 april komt Arne Otte, Programmamanager PLOOI bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, hier een toelichting op komen geven.

Kamerbrief met reactie op advies over Platform Open Overheidsinformatie
Op 23 december 2022 heeft Minister Bruins Slot (BZK) de Tweede Kamer geïnformeerd over een scenario-onderzoek over het gebruik van PLOOI en over het advies van het Adviescollege ICT-toetsing (AcICT) over het programma om te komen tot een Platform voor Open Overheidsinformatie (PLOOI), met daarbij haar reactie op het AcICT advies. In deze Kamerbrief wordt een toelichting gegeven over het stopzetten van de huidige variant van PLOOI en het advies om te starten met een eenvoudiger platform. 


De nieuwe versie van het platform zou gaan bestaan uit een verwijsindex en een zoekfunctie. Benieuwd naar deze verandering of vragen hierover? Kom vooral langs op 13 april!

 

Datum: 13 april 2023

Tijd spreker Arne Otte: 17:00 – 17:30

Tijd Open Donderdag special: 17:00 – 18:30

Locatie: Nationaal Archief

 

De Open Donderdagen worden op initiatief van de Regeringscommissaris Informatiehuishouding in samenwerking met het Nationaal Archief georganiseerd voor de informatieprofessional van binnen en buiten de overheid. De borrels zijn op een vaste tijd van 17.00u – 18.30u in het Nationaal Archief en zijn vrij te betreden, er is dan ook geen Rijkspas nodig om aan te sluiten bij de borrel.

 

Weergaven: 140

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden