In september 2016 zijn de eerste gemeentelijke blockchainpilots via het platform de pilotstarter.vng.nl van start gegaan. Gemeenten konden aangeven mee te doen via dit platform waar pilots op het gebied van informatievoorziening door gemeenten, netwerkpartners en leveranciers worden geïnitieerd en opgezet.


Zo gaf Dennis van der Valk, Businessconsultant bij Drechtsteden, tijdens de kick-off van de eerste pilotronde aan samen met andere gemeenten in te willen zetten op het ontdekken van de meerwaarde van blockchaintechnologie. Dit omdat hij gelooft dat er een grote ontwikkeling op gemeenten afkomt waarop zij dienen te anticiperen. De uitgewerkte gemeentelijke blockchain use cases van de eerste ronde zijn overigens te vinden in het blockchain magazine op www.blockchainpilots.nl.


Eind januari 2017 is KING begonnen met een tweede ronde gemeentelijke blockchain pilots en zijn er 17 gemeenten gestart. Deze 17 gemeenten hebben 1 of meerdere pilotfases doorlopen. Onder hen hebben 4 gemeenten (Arnhem, Barneveld, Breda en Zuidhorn) uiteindelijk minimaal een use case in blockchain uitgewerkt. Deze uitwerkingen worden in dit document ‘Gemeentelijke blockchainpilots 2017’ beschreven.

 

Weergaven: 103

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2019   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden