Onlangs is een volledig vernieuwde versie van de nationale wettenbank (wetten.nl) gelanceerd. Een belangrijke vernieuwing is de mogelijkheid om bij wetsartikelen te verwijzen naar relevante rechterlijke uitspraken en andere juridische overheidsinformatie.

Verwijzingen naar rechterlijke uitspraken

Het aantal verwijzingen zal de komende maanden sterk worden uitgebreid. Daarnaast kunnen veranderingen in de wetgeving eenvoudig zichtbaar worden gemaakt. Door middel van kleuren wordt getoond welke tekstgedeelten in een nieuwe versie van de wet zijn toegevoegd, vervallen of gewijzigd.

Groei aantal gebruikers

Het uitgangspunt dat iedereen geacht wordt de wet te kennen vormde voor het ministerie van BZK aanleiding om in 2002 alle wetgeving kosteloos via internet te ontsluiten via wetten.nl. De sterke groei in de afgelopen jaren, van een half miljoen naar 1 miljoen gebruikers per maand maakte een nieuwe opzet van de wettenbank noodzakelijk. Alle teksten zijn ook beschikbaar als open data.

Meer informatie

  • Meer informatie over de nieuwe functies en verbeteringen is te vinden op de website van het Kennis- en exploitatiecentrum Officiële Overheidspublicaties (KOOP).
  • Wettenbank op http://wetten.overheid.nl

Weergaven: 270

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden