Nieuwe brochure Centraal Digitaal Depot (CDD) van de Justitiële Informatiedienst,

De IND is een van de eerste ketenpartners die met het CDD is gaan werken. In 2008 kwamen we in gesprek met Justitiële Informatiedienst die een voor ons passende oplossing bood ten aanzien van onze digitale documentopslag. In 2009 zijn we begonnen met het onderbrengen van onze documenten in het CDD. Het begon met een proef, waarin de Justitiële Informatiedienst een scanstraat heeft ingericht en er in eerste instantie nog niet onder substitutie werd gescand en gearchiveerd.

Vanaf eind 2014 gebeurt het scannen onder substitutie. Het is belangrijk dat je als leverancier je eigen aanlevering en de kwaliteit van wat je bij het CDD archiveert goed bewaakt. Daar ben je zelf verantwoordelijk voor.

In de toekomst zullen we steeds minder gedigitaliseerde documenten hebben en steeds meer gearchiveerde gegevens. Vanuit de IND gebruiken we deze gegevens, zodat onze klant (burger en vreemdeling) zo min mogelijk administratieve lasten heeft. In ons beeld komen al deze gegevens samen in het CDD.

We zien de voordelen in ons eigen bedrijfsproces en meer nog in ketenverband. Door het delen van de documenten, en straks ook de gegevens, kan in ketenverband met dezelfde informatie worden gewerkt. Zo worden overdrachtsmomenten beperkt, is er tijdwinst en ontstaan er minder fouten. Door onder andere dit soort voordelen en het gemak wat het CDD ons biedt, gebruiken wij het CDD."

Dit is een van de teksten uit de nieuwe digitale brochure Digitaal archief, een Centraal Digitaal Depot (CDD) van de Justitiële Informatiedienst, het e-depot van Justitie. Deze tekst illustreert mede hoe belangrijk borging in een duurzame digitale omgeving een randvoorwaarde is bij vervanging van informatie, die over 100 jaar ook nog leesbaar moet zijn.

Brochure: justid-cdd-sept2015dev_tcm54-604836.pdf

Weergaven: 312

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden