Nieuw: Rapport over de archivering van de basisregistraties LV BAG en LV WOZ

Op 26 mei 2020 is een nieuw rapport verschenen van de Inspectie Overheidsinformatie en Erfgoed over de archivering in de landelijke voorzieningen voor de basisregistraties Adressen en Gebouwen (LV BAG) en Wet Onroerende Zaken (LV WOZ).

Verantwoordelijkheden voor archivering zijn duidelijk, Het Kadaster is als Zelfstandig Bestuursorgaan zorgdrager voor de informatie in de beide landelijke voorzieningen. De gemeenten zijn zorgdrager van hun brondocumenten van de beide basisregistraties. Echter, de duurzame toegankelijkheid van de berichten die de input vormen voor de gegevens in de LV BAG is onvoldoende gewaarborgd. Er wordt geen passend archiefsysteem ingezet. Dit levert risico’s op voor de beschikbaarheid van deze berichten in de keten.

Link naar rapport.

Werk aan de winkel dus.

Weergaven: 118

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van André Plat VNG-Realisatie op 7 Juni 2020 op 10.38

Zeker werk aan de winkel. IK zal bij VNG Realisatie (laten) kijken naar STUF BAG en WOZ en de opmerking over de veroudering, want we vernieuwen niet, maar onderhouden deze standaarden wel. 

Een andere zorg die ik door de oogharen zie en die mij ook boeit is of de kwaliteit van gegevens en tijdreizen alsmede vernietigen van gegevens voldoende is geborgd. Dat regelmatig gesprek plaatsvindt over risico van kwaliteit van gegevens, stelt mij nog onvoldoende gerust. Ik ga de onderzoeker maar een 'bellen'. Scope van het onderzoek lijkt wat beperkt, wat zit daar achter? Is de rest ok en dit de enige zorg, of een beginnetje op weg naar groter of was dit het dan weer voorlopig?

© 2020   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden