Meetup Datagedreven gemeente 20 september 2018

VNG Realisatie organiseert voor de volgende Meetup Datagedreven Gemeente. Het thema is dit keer ‘De rol van de lokale overheid bij sensoren’.

Slimme stoplichten die fietsers voorrang geven bij regen, sensoren die fijnstof meten, camera’s die afwijkend gedrag detecteren, afvalcontainers die aangeven hoe vol ze zitten, wifi-tracking van winkelend publiek, sensoren op parkeerplekken. De samenleving wordt geconfronteerd met allerlei sensoren in de publieke ruimte. Sensoren waar gemeenten al dan niet van weten, eigenaar van zijn of data van afnemen. Welke positie neemt u als gemeente in in een stad waar alles door iedereen veelvoudig gemeten wordt?

Tijdens de meetup schetsen we de inzet van sensortechnologie vanuit verschillende perspectieven en rollen die gemeenten daarbij kunnen innemen. We laten voorbeelden zien van gemeenten die zelf sensorprojecten uitvoeren, in samenwerking met private partijen, maar ook van gemeenten die een handhavende rol ten aanzien van meten in de openbare ruimte aannemen. Hoe vullen we die rollen in? En hoe kunnen gemeenten in de toekomst gebruikmaken van sensordata van anderen? U kunt proeven van verschillende manieren waarop u als gemeente sensortechnologie kunt toepassen en wat daarbij komt kijken.

Voorlopig programma

De volgende onderwerpen staan in ieder geval op het programma:

Sensorenregister De gemeente Eindhoven werkt samen met het Kadaster om sensoren in de stad in kaart te brengen om te zorgen voor meer inzicht en transparantie over de dataverzameling in de publieke ruimte.

Sensorproject De Kempen De Kempen gemeenten verzamelen met sensoren actief data in voor hun groenbeleid. De projectleider Innovatie van de gemeente Eersel vertelt over hun verschillende toepassingen van sensoren, hun aanpak en samenwerking met private partijen.

De rest van het programma wordt nog uitgewerkt en ontvangt u later.

Aanmelden

Gebruik hiervoor deze ongepersonaliseerde aanmeldlink 

Praktische informatie

·         Datum: Donderdag 20 september

·         Tijd: 14.00-16.30 + borrel (inloop 13.30 uur)

·         Locatie: Tivoli Vredenburg, zaal Pandora, Vredenburgsekade 11, Utrecht

Weergaven: 213

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden