In deze meetup bespreekt de gemeente Rotterdam hoe zij het hele systeem van GIR & LRKP gebruikt en gaan we op onderzoek uit naar meer waarde van de data voor inwoners => Brainstorm aan de hand van life-events benadering.

Kinderopvang en peuterspeelzalen De gemeente is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de kinderopvang in Nederland. Het hele proces van toezicht en handhaving is via een landelijk beschikbaar online systeem (GIR & LRKP) te volgen. Dat betekent een flinke efficiencyslag, als je bedenkt dat jaarlijks zo’n[masked] kinderdagverblijven, buitenschoolse opvanglocaties, peuterspeelzalen en gastouders moeten worden geïnspecteerd.

In deze meetup worden het interne gebruik en de externe kansen besproken en onderzocht.

Programma  In de meetup deelt Mijke Withagen van de gemeente Rotterdam haar ervaringen en kennis over het gebruik van het register. Hier gaat het om het gehele systeem van GIR Inspectie, GIR Handhaving en het LRKP. Hierin ligt de nadruk op het interne gebruik. Punten die de revue gaan passeren zijn onder andere:

• Aanleiding tot oprichting LRKP

• Ontwikkeling

Tips voor gebruik

• Interne afhankelijkheden en afstemming

• Doorkijk naar de toekomst 

Vervolgens zal, onder leiding van ICTU, in deel twee van de meetup de zoektocht starten naar mogelijkheden om meer waarde te creëren uit het register. Hoe kun je, met een goede interne structuur als basis, je inwoners beter van dienst zijn. Slimmer omgaan met beschikbare data is het credo! In de vorm van een grote brainstorm, ingeschoten vanuit de life-eventsbenadering, wordt een begin gemaakt met het inzichtelijk maken van kansen, wensen en noodzakelijkheden die het register biedt.

Doelgroep  De meetup is bedoeld voor gemeentelijke ambtenaren die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden van het gebruik van het LRKP in de breedste zin van het woord. Dit zijn bijvoorbeeld de beleidsmedewerkers Kinderopvang, Jeugd & Onderwijs. Daarnaast is de meetup ook interessant voor informatiemanagers en managers dienstverlening die kunnen meedenken met het creëren van waarde uit het register. Kom samen, zo kunnen jullie elkaar versterken met je eigen kennis.

Ook niet-gemeentelijke deelnemers kunnen aanschuiven en kennis delen. Verschillende perspectieven in deel twee zijn een pré, maar let wel op dat de nadruk op gemeentelijke organisaties ligt.

link

Praktisch Gemeentehuis Zoetermeer, Markt[masked]CZ

Inloop 9:30  Start 10:00  Eind 12:00

Weergaven: 161

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden