Na een succesvolle start van de leerexpeditie Archiveren by Design organiseert het Nationaal Archief een nieuwe leerexpeditie gericht op de risicobenadering voor informatiebeheer. In de expeditie gaat een zelfsturend en zelflerend team van informatieprofessionals uit verschillende organisaties op onderzoek naar deze vraagstukken en koppelt dit aan de eigen praktijk. De startdatum van de leerexpeditie risicobenadering is 14 april. Je kan je nog opgeven!

Risicobenadering

Binnen elke organisatie is er sprake van risico’s van en voor de duurzame toegankelijkheid van informatie. Maar welke risico’s zijn dat dan? Hoe kun je die risico’s nu wegen aan de hand van een methode en criteria die passen bij je organisatie? Het uitvoeren van een risicobenadering op informatie blijkt in de praktijk complex. Het idee van kans x impact = risico lijkt lastig toe te passen op een archief.

Samen op zoek

Waar binnen of buiten het eigen werkveld zit expertise op het gebied van risicobenadering? Welke best practices zijn er al, wat kun je van elkaar leren? In de expeditie staan vraagstukken van de deelnemers centraal en maken we samen het reisplan om tot antwoorden te komen. Onderweg naar het einddoel zoeken we praktijkvoorbeelden en experts op, gaan we in gesprek en analyseren we de voorbeelden. De begeleiders van het Nationaal Archief brengen de mensen samen, zorgen voor vormen voor reflectie en ondersteunen de reizigers op hun pad.

Ga je mee?

De expeditie staat open voor informatieprofessionals of soortgelijke functies die actief werken aan de verbetering van de duurzame toegankelijkheid van informatie en geïnteresseerd zijn in wat risicobenadering daarin kan betekenen. Ervaringen daarmee, een positieve instelling, een onderzoekende en nieuwsgierige houding zitten zeker in jouw rugzak voor deze expeditie. Naast meereizen als expeditielid, laat je ook een kijkje nemen in de praktijk van jouw eigen organisatie en ga je zelf aan de slag met opgedane inzichten.

De leerexpeditie risicobenadering loopt van april t/m oktober 2022 (m.u.v. juli en augustus). Voor meer informatie óf om je direct op te geven, neem dan contact met ons op: suzi.szabo@nationaalarchief.nl

Leaflet%20Leerexpeditie%20Risicobenadering.docx

Weergaven: 52

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden