KVAN/BRAIN en Nationaal Archief on tour: doe mee!

Link website Nationaal Archief

Waar worden we in ons dagelijks werk mee geconfronteerd en welke kennis hebben we nodig om daarmee om te gaan? Deze vraag staat centraal, zo stelde dagvoorzitter Puck Huitsing van BRAIN/KVAN op 15 februari, tijdens de eerste bijeenkomst van de kennistournee, in het Drents Archief in Assen.  

Tijdens de bijeenkomst gingen zo’n 15 deelnemers (met name archief-/informatieprofessionals) aan de slag om een aantal concrete kennisvragen in kaart te brengen: Met welke issues kloppen archiefvormers bij ons aan? Welke kennis hebben we in huis om die vragen te kunnen beantwoorden? En nog belangrijker: welke kennis missen wij nog?

Geen drempels

Arjen van der Kuijl van het Nationaal Archief sprak vervolgens over het Kennisnetwerk Archieven en de bijbehorende kennisplatforms: “De kern van het opbouwen van het landelijk Kennisnetwerk Archieven is: samen met professionals uit de sector aan het werk om kennisvragen aan te pakken. En daarom is deze tournee zo ontzettend waardevol: we willen weten waar behoefte aan is!” Volgens Van der Kuijl is het daadwerkelijk ontmoeten minstens zo belangrijk als het on-line delen van kennis op de kennisplatforms: “Dus word lid, start een discussie; er zijn geen drempels!”

De ingebrachte kennisvragen van de kennistournee worden gebruikt voor een actualisatie van de Kennis- en Innovatieagenda.  Deze K&I-agenda bestaat uit huidige kennis- en innovatievraagstukken die zijn ingebracht door de sector. De agenda is bedoeld als leidraad voor alle partijen in de archief- en informatiesector om gezamenlijk en gestructureerd kennisontwikkeling en –uitwisseling te stimuleren.

Mis het niet!

Wilt u zich met medeprofessionals inzetten voor het beantwoorden van de (kennis)vragen en uitdagingen die leven op de werkvloer? Meld u dan aan voor een van bijeenkomsten van de kennistournee. De eerstvolgende is op 29 maart in het Brabants Historisch Informatie Centrum. Er zijn nog maar een paar plekken vrij. Aanmelden kan via het aanmeldformulier.

Datum en tijd Regio Plaats

15 februari
10.00-13.30

Groningen/Friesland/Drenthe Drents Archief
29 maart
10.00-13.30
Oost-Brabant/Limburg Brabants Historisch Informatie Centrum
6 april
10.00-13.30
Flevoland/Utrecht Het Utrechts Archief
13 april
10.00-13.30
Overijssel/Gelderland Historisch Centrum Overijssel
20 april
10.00-13.30
West-Brabant/Zeeland West-Brabants Archief
24 april
10.00-13.30
Noord- en Zuid-Holland Noord-Hollands Archief

Lees ook de toelichting op de Kennistournee.

Weergaven: 123

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2019   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden