Bron: Binnenlands Bestuur

KPN mag het dataverkeer van de gemeentelijke gemeenschappelijke infrastructuur (GGI) monitoren en beveiligen. Het telecombedrijf sluit met de VNG drie raamcontracten voor GGI-veilig, de beveiliging van de gemeentelijke cloud.

 

 

Percelen

De diensten voor GGI-Veilig zijn opgedeeld in drie verschillende ‘percelen’, onderdelen van de beveiliging. Zo is er een raamcontract voor signalering en monitoring van het dataverkeer (SIEM/SOC), het leveren van beveiligingsdiensten en –producten en specialistische adviesdiensten. Ook andere partijen, zoals Protinus IT, Capgemini, Ordina, IT-Staffing en BDO zijn onderdeel van de raamovereenkomsten.

 

 

Netwerk

Met de GGI worden de koppelingen van databases van verschillende gemeenten en andere publieke dienstverleners in een eigen netwerk gekoppeld en beveiligd. Veel gemeenten doen dit nu nog onafhankelijk van elkaar; ze hebben een eigen verbinding met andere overheidsorganisaties als de RDW of GGK, die ze allemaal zelf beveiligen. De GGI is een collectieve infrastructuur, waarin clouddiensten van derde partijen, koppelingen met andere overheidsdiensten en de beveiliging van die gegevens en datastromen gezamenlijk wordt aangepakt.

 

 

Definitief

De gunning vond al eerder plaats, maar is nu definitief omdat de bezwaarperiode is verstreken. De contracten tussen de partijen en opdrachtgever VNG worden volgende week getekend. Zo’n 330 gemeenten en samenwerkingsverbanden gaan vanaf deze maand diensten afnemen onder de nieuwe contracten.

 

Weergaven: 142

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden