Namens het voormalig bestuur van het NVBA (Netwerk voor Bedrijfsmatig Archiveren) hebben we met enige ontsteltenis kennis genomen van het overlijden van onze voormalige voorzitter Kees Fluijt. Kees is in de nacht van 12 op 13 december 2022 volkomen onverwacht overleden en is kort daarop in zeer besloten kring gecremeerd. Omdat alles zo plotseling en onverwacht is gegaan, is het nieuws niet verder gekomen dan zijn directe omgeving.

Wij weten dat Kees een enorm netwerk had binnen ons vakgebied en wij geloven daarom ook dat dit nieuws breder gedeeld dient te worden, zodat iedereen die Kees kende, die hem een vriend mocht noemen of die kortstondig dan wel langdurig met hem hebben samengewerkt op de hoogte is van zijn heengaan.

Kees was een bevlogen informatieadviseur die op alle niveaus van de organisatie kon meepraten over de informatievoorziening. Hij was nieuwsgierig, creatief, ook koppig en vasthoudend, maar altijd met een oog voor de mensen om hem heen. In de loop van de jaren heeft hij gewerkt voor onder andere Rijkswaterstaat, de gemeente Amsterdam, De Erasmus Universiteit. Op het moment van overlijden was hij na zijn pensioen weer een paar dagen gaan werken. Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan en was hij voor het ministerie van Justitie en Veiligheid als archiefspecialist betrokken bij het programma Open op Orde.

Naast zijn werk wilde Kees ook voor het bredere archiefgebied dingen doen en zo is hij voorzitter geworden van het NVBA. Deze rol heeft hij van 2011 tot 2016 met verve vervult. We hebben veel vergaderingen, koffiemomenten en lunches met hem door mogen brengen.


We hopen u hiermee geïnformeerd te hebben. Kees zal worden gemist.

Hoogachtend, namens het voormalige bestuur van het NVBA


Johan den Heijer, Frank T. Hendriks, Esther Maes en Chris Bellekom

Weergaven: 184

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Yvonne Welings op 19 Januari 2023 op 10.37

Dank voor het delen, Chris.

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden