‘Values in transition: perspectives on the future of the archival profession’

15-17 juni 2016 

Philharmonie, Haarlem 

 

Hoe ziet het vak van archivaris en dat van andere informatieprofessionals er in de toekomst uit? Wat betekenen vertrouwde concepten als integriteit, authenticiteit, toegankelijkheid en privacy in de digitale samenleving?  

 

Deze en andere vragen staan centraal tijdens het jubileumcongres van ’s wereld oudste beroepsvereniging voor archivarissen, de KVAN. 125 jaar KVAN is reden voor een groots jubileumcongres inclusief jubileumfeest. Vier het jubileum mee op 15-17 juni in Haarlem en schrijf je in. 

 

Keynote-spreker op donderdag 16 juni is Brewster Kahle, oprichter van the Internet Archive, die zich al decennialang inzet voor het wereldwijd toegankelijk maken van kennis, onder meer door het archiveren van het complete internet. Op vrijdag 17 juni start het congres met een keynote door Ben Kafka, auteur van The Demon of Writing waarin hij de kracht, de tekortkomingen en ook het genot van papierwerk en bureaucratie beschrijft.

 

Gedurende het congres geven ook andere gerenommeerde sprekers uit binnen- en buitenland hun visie op de ontwikkelingen in het vakgebied, waaronder:

 

  • Jason R. Baron, Drinker Biddle & Reath LLP, Washington DC en voormalig directeur Litigation US National Archives and Records Administration
  • Gergő Bendegúz Cseh, hoofd Historical Archives of the Hungarian State Security
  • David Fricker, directeur National Archives Australia, voorzitter International Council of Archives
  • Anne J. Gilliland, Professor of Information Studies and Moving Image Archive Studies, voorzitter UCLA Department of Information Studies
  • Michael Hollmann, directeur Bundesarchiv
  • Robert Kretzschmar, directeur Landesarchiv Baden-Württemberg
  • Karel Velle, Algemeen Rijksarchivaris van België

 

Op woensdagavond 15 juni is er een feestelijke pre-conference. Gastheer van het jubileumcongres is het Noord-Hollands Archief, dat met de historische Janskerk een spectaculaire locatie voor het jubileumfeest op donderdagavond 16 juni biedt.

 

Uitgangspunt van het congres is de blik op de toekomst en dat is niet voor niets. De digitalisering van de samenleving zorgt voor fundamentele veranderingen binnen het informatiedomein. Traditionele werkwijzen en uitgangspunten staan onder druk of worden zelfs overbodig. Blijven de kernwaarden uit de beroepscode voor archivarissen nog relevant? Of zijn nieuwe uitgangspunten nodig? En wat is eigenlijk de meerwaarde van de archivaris en informatieprofessional in de digitale samenleving van morgen?

 

Voor het volledige programma en inschrijven: kvan.nl/jubileumcongres

 

Volg het Jubileumcongres via Twitter: #KVAN125 op twitter.com/kvandagen

Weergaven: 113

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2019   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden