Brewster Kahle & Ben Kafka keynotesprekers tijdens jubileumcongres Koninklijke Vereniging van Archivarissen in Nederland

Met trots presenteert de Koninklijke Vereniging van Archivarissen in Nederland Brewster Kahle en Ben Kafka als keynotesprekers op haar jubileumcongres, dat van 15-17 juni in Haarlem wordt gehouden. Brewster Kahle is de oprichter en 'Digital Librarian' van het bekende Internet Archive. Al decennialang zet hij zich in voor het wereldwijd kosteloos toegankelijk maken van alle kennis, onder meer door het archiveren van het complete internet. Ben Kafka is psychoanalyticus en cultuurhistoricus en verbonden aan de faculteit voor Media History and Theory van de New York University. In zijn boek The Demon of Writing beschrijft hij de kracht, de tekortkomingen en ook het genot van papierwerk en bureaucratie.

 

Het jubileumcongres ter ere van het 125-jarig bestaan van de KVAN vindt plaats in de Philharmonie te Haarlem, de plek waar de vereniging op 17 juni 1891 werd opgericht.

 

Tijdens het jubileumcongres geven diverse gerenommeerde en inspirerende sprekers uit binnen- en buitenland hun visie op de toekomst van het vak van archivaris en informatieprofessional. Met de almaar toenemende digitalisering van de samenleving zijn de traditionele uitgangspunten van het vak niet langer onomstreden. Het centrale congresthema is ‘Values in transition: perspectives on the future of the archival profession’.

 

De aftrap van het congres is op woensdagavond 15 juni met een feestelijke preconference. Het eigenlijke congres vindt plaats op donderdag 16 en vrijdag 17 juni. De eerste congresdag wordt afgesloten met een stijlvol diner waarna het jubileum uitbundig wordt gevierd met een dansfeest. Gastheer van het congres is het Noord-Hollands Archief.

Op www.kvan.nl/jubileumcongres vindt u meer informatie over het programma. Kaarten voor het congres zijn vanaf 4 april verkrijgbaar via deze website.  De laatste updates over het congres kunt u lezen op www.twitter.nl/kvandagen, hashtag #kvan125.

Weergaven: 159

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden