Inloggen DigiD met sms-controle vervalt op termijn

Bron: Website Digitale Overheid

De mogelijkheid in te loggen via DigiD met sms-controle zal op termijn verdwijnen.  Dat schrijft demissionair staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Knops in een brief over de voortgang op het domein digitale toegang aan de Tweede Kamer.

Verantwoord

Het minimaal vereiste beveiligingsniveau wordt dan inloggen via de DigiD-app zijn of een vergelijkbare private oplossing. Wanneer de mogelijkheid om in te loggen met SMS-controle verdwijnt, is nog niet duidelijk. Dat moet verantwoord gebeuren, benadrukt de staatssecretaris. Want het mag niet zo zijn dat een ontwikkeling naar een hoger veiligheidsniveau leidt tot uitsluiting van een groep mensen. De brief verwijst daarbij naar de naar schatting 2,5 miljoen Nederlanders, die (nog) niet over voldoende digitale vaardigheden beschikken om hun zaken met de overheid gemakkelijk digitaal te kunnen regelen. Vaak zijn dit mensen die toch al kwetsbaar zijn en problemen ervaren in hun communicatie met de overheid.

Oplossingen

Voor de verschillen groepen die niet mee kunnen of willen doen worden nu oplossingen gezocht, vertelt de staatssecretaris, bijvoorbeeld met een machtigingsvoorziening. Bovendien blijft blijft het mogelijk op analoge manier contact te hebben met de overheid.

 

Weergaven: 16

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2021   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden