Informatieblad archiveren chatberichten nu online op website Nationaal Archief

Bron: website Nationaal Archief gepubliceerd 6 januari 2020

Hoe houd ik informatie uit chatberichten duurzaam toegankelijk? Om hierbij te helpen, heeft het Nationaal Archief een informatieblad archiveren chatberichten uitgebracht op de website. Met dit informatieblad kunnen overheidsorganisaties keuzes en beleid e maken voor het archiveren van chatberichten, passend bij de eigen organisatie.

Wat heeft het te bieden?

Het informatieblad biedt voorlichting over de archivering van chatberichten in berichtenapps. Het geeft een analyse van chatberichten als vorm van informatie en gaat in op zaken als wettelijke plichten, technische mogelijkheden en privacy. In het informatieblad is een overzicht opgenomen met keuzes die helpen bij het bepalen van een archiveringsstrategie. Overheidsorganisaties beslissen zelf welke keuze het best past.

Voor wie?

Het informatieblad archiveren chatberichten is bedoeld voor adviseurs die verantwoordelijk zijn voor de archivering van chatberichten, informatiemanagers en –beheerders, proces- of informatieanalisten en adviseurs digitale archivering. Maar ook projectleiders die de opdracht voor het archiveren van chatberichten uitvoeren. En managers die verantwoordelijk zijn voor informatie in werkprocessen en bijbehorende informatiesystemen, zoals een directeur bedrijfsvoering of CIO.

Het informatieblad archiveren chatberichten is te vinden op de website van het Nationaal Archief.

Weergaven: 180

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Yvonne Welings op 20 Juli 2020 op 14.29
Dank voor de aanvulling
Reactie van Jolanda de Jong op 20 Juli 2020 op 14.07

Over dit onderwerp publiceerde het RDDI onlangs 'Bewaren van chatberichten; Handreiking voor de Rijksoverheid'.

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden