Impactanalyse e-factureren voor gemeenten gereed

Website KING

Vanaf november 2018 wordt het voor gemeenten verplicht om e-facturen te ontvangen en te verwerken. Gemeenten hebben behoefte aan meer inzicht in de impact van e-factureren op de gemeentelijke uitvoeringspraktijk en welke stappen concreet genomen moeten worden. 

In 2013 is er al een impactanalyse gedaan naar e-factureren. In de tussenliggende periode zijn er ontwikkelingen geweest die mogelijk van invloed zijn op de implementatie en adoptie van e-factureren.

Daarom heeft VNG/KING een gedegen verkenning gedaan naar de impact van e-factureren. Hierin is beschreven wat er allemaal komt kijken bij het implementeren van e-factureren. Het is echter geen implementatiehandleiding. De impactanalyse e-factureren helpt u verder om inzicht te krijgen in het speelveld en helpt u ook om aan de slag te gaan met e-factureren.

Belangrijkste conclusie is dat de gemeente verder kijkt dan alleen implementatie en ook de achterliggende processen aanpast en stimuleert dat zo veel mogelijk bedrijven ook daadwerkelijk e-facturen gaan versturen. Het is daarom aan te raden om niet alleen de techniek binnen de scope van het project e-factureren te plaatsen, maar ook het proces én de adoptie / het gebruik. De implementatie van e-factureren bij gemeenten wordt dan wel complexer en daarmee wordt ook de behoefte aan implementatie-ondersteuning groter. 

Voor implementatieondersteuning kunnen gemeenten terecht bij PIANOo. Het programmabureau dat gemeenten, waterschappen en provincies ondersteunt bij de implementatie van e-factureren.

Weergaven: 70

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2018   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden