Het VIAG congres is hét evenement voor VIAG leden, IT managers, de integrale manager, managers publieke dienstverlening, de manager bedrijfsvoering en organisatie, gemeentesecretarissen, het bedrijfsleven en ieder ander die zich bezig houdt met het vakgebied.

Samen met onze partners bieden wij u een breed en gevarieerd programma aan tijdens ons congres.

Om aan het thema “Met de wind onder de vleugels naar een nieuw Informatievoorzieningstijdperk” invulling te geven zijn wij een nauwe samenwerking met IMG 100.000+ aangegaan. Samen bieden wij u een breed en gevarieerd programma aan tijdens dit congres.

De onderstaande beweging en ontwikkelingen willen wij op het VIAG congres 2018 presenteren vanuit meerdere invalshoeken. De vakvereniging VIAG kijkt uit naar uw visie en kennis en wat u hier op het congres vanuit uw organisatie over gaat delen.

“Met de wind onder de vleugels naar een nieuw Informatievoorzieningstijdperk”

Samen Organiseren is het vliegwiel voor het verbinden en versnellen van de Gezamenlijke Gemeentelijke Uitvoering (GGU), onder meer op het gebied van dienstverlening en bedrijfsvoering. Samen Organiseren ondersteunt, organiseert, stimuleert, inventariseert en schaalt op onder het motto: één keer ontwikkelen, 380 maal toepassen. De essentie van de werkwijze Samen Organiseren is dat het echt door en voor gemeenten is. Gemeenten staan zélf aan het roer: zij zijn eigenaar van datgene dat we gezamenlijk ontwikkelen.

Echt samen organiseren houdt in dat gemeenten standaarden afspreken, in eerste instantie op de terreinen informatiebeleid, informatietechnologie en dienstverlening. Zoals dat met de cao voor gemeenten al jaren gebeurt. Voor standaarden in informatiebeleid, informatietechnologie en dienstverlening hebben gemeenten het College van Dienstverleningszaken in het leven geroepen. Het College adviseert het VNG-bestuur over het vaststellen van standaarden en over initiatieven voor versnelling in de opschaling. Op zijn beurt wordt het College geadviseerd door de Taskforce Samen Organiseren, bestaande uit gemeentesecretarissen, directeuren Dienstverlening, een lid namens de ketenpartners en vertegenwoordigers van de koepelverenigingen VDP, IMG 100.000+, VIAG en FAMO. De financiering van de gezamenlijke gemeentelijke activiteiten verloopt via het ingestelde Fonds Gezamenlijke Gemeentelijke Uitvoering (GGU).

Steeds vaker duikt het begrip Common Ground op als het gaat over de modernisering van de gemeentelijke ICT-systemen. Maar wat houdt het precies in? En is het wel nodig de gemeentelijke ICT-systemen grondig op de schop te nemen?

Om met de laatste vraag te beginnen – ja, het is nodig, de ICT-systemen dreigen vast te lopen als gevolg van de snel wassende stroom aan digitale gegevens. De ontsluiting van deze gegevens loopt via een complex systeem van koppelingen. Het maakt het huidige ICT-systeem weinig flexibel, kwetsbaar en duur. En het staat daarmee een optimale dienstverlening aan burgers en ondernemers in de weg. Dit besef zette een beweging in gang voor de stapsgewijze ontwikkeling van een nieuwe, toekomstbestendige gemeentelijke ICT-infrastructuur. De door de Taskforce Samen Organiseren enthousiast omarmde beweging kreeg de toepasselijke naam Common Ground.

Het grote voordeel van dit model, dat is geïnspireerd op de Estlandse X-road, is dat het niet alleen goedkoper is, maar ook meer ruimte biedt om sneller en gemakkelijker te innoveren. Common Ground maakt tevens gemeenten minder afhankelijk van hun vaste leveranciers en geeft burgers en ondernemers meer en beter inzicht in de wijze waarop met hun gegevens wordt omgegaan.

Met Common Ground wordt een grote stap gezet in de richting van een open, transparante overheid waarbinnen met inachtneming van de privacy-regels gegevens sneller en veiliger kunnen worden uitgewisseld, intern zowel als extern.
Nieuw is ook de wijze waarop Common Ground wordt vormgegeven. Het is geen van bovenaf opgelegde systeemwijziging, maar een beweging die samen met gemeenten werkt aan een stapsgewijze modernisering van de ICT-infrastructuur. En elke gemeente de kans biedt om in eigen tempo en op eigen voorwaarden de overstap te maken.

 

Wat kunt u verwachten

Op dit jaarlijks terugkerend evenement komt u in een hoogwaardig zakennetwerk, wordt u geïnspireerd, gemotiveerd én wordt u op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen op uw vakgebied.

Doelstelling is informatie- en kennisoverdracht, bredere toegankelijkheid en gericht op  samenwerking. Kortom: Kennis maken en kennis delen in een inspirerende omgeving.

Congreslocatie

De locatie dit jaar is Worldhotel WINGS aan het vliegveld Rotterdam – The Haque. Rotterdam Airportplein 55, 3045 AP ROTTERDAM

https://www.worldhotelwings.com/

Het congres zal grotendeels gehouden worden in een volledig door ons ingerichte hangar. Een vliegtuigtrap om de beursvloer te bereiken zal niet ontbreken. Vanuit het hotel heeft u een prachtig uitzicht over het vliegveld en dinsdag 6 november zal er de mogelijkheid zijn om deel te nemen aan een sightseeing (met gids) over het vliegveld.

Routebeschrijving (eigen vervoer / openbaar vervoer)

U vind de routebeschrijving onder deze link https://www.worldhotelwings.com/nl/locatie.

Een parkeergarage is aanwezig in het hotel (uitrijkaarten worden verzorgd) en de locatie is heel goed bereikbaar met openbaar vervoer vanuit Rotterdam CS.

Internet

Wifi is beschikbaar in het gehele complex.

Programma 

Doelstelling is informatie- en kennisoverdracht, bredere toegankelijkheid en gericht op samenwerking.

Maandag 5 november 2018

12.30 – 13.30 uur Ontvangst Lunch op beursvloer
13.30 – 13.45 uur Plenaire opening Arend van Beek
13.45 – 14.15 uur Plenaire spreker
14.20 – 15.00 uur Parallelronde 1 (4 sessies)
15.55 – 15.25 uur Koffiepauze op de beursvloer
15.25 – 16.05 uur Parallelronde 2 (4 sessies)
16.10 – 16.50 uur Parallelronde 3 (4 sessies)
16.50 – 18.15 uur Aperitief op beursvloer
18.15 – 21.30 uur Diner
21.30 – 00.00 uur Afterparty

 

Dinsdag 6 november 2018 

07.30 – 09.30 uur Ontbijt (in Hotel voor de gasten die zijn blijven slapen)
09.00 – 09.45 uur Ontvangst congresdeelnemers op beursvloer
09.45 – 10.00 uur Arend van Beek, de voorzitter van VIAG
10.00 – 10.30 uur Plenaire spreker
10.30 – 11.00 uur plenaire spreker
11.00 – 11.15 uur VIAG AWARDS
11.15 – 11.45 uur Pauze op beursvloer
11.45 -  12.25 uur Parallelronde 1 (4 sessies)
12.30 – 13.30 uur Lunchpauze (beursvloer)
13.30 – 14.10 uur Parallelronde 2 (4 sessies)
14.15 – 14.55 uur Parallelronde 3 (4 sessies)
14.55 – 15.25 uur Pauze (beursvloer)
15.25 – 16.05 uur Parallelronde 4 (4 sessies)
16.05 – 16.15 uur Afsluiting door Arend van Beek
16.15 – 16.50 uur sightseeing vliegveld
   

Weergaven: 172

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden