Het NVBA presenteert i.s.m. Data Matters en DOCFactory: Eeuwig duurt het langst!

Het NVBA (Netwerk voor Bedrijfsmatig Archiveren) is het netwerk voor de informatieprofessional, dat zich in ruim 65 jaar heeft ontwikkeld tot een beroepsvereniging voor het hele gebied van documentaire informatievoorziening.

 

Het NVBA geeft op 21 april a.s. in samenwerking met Data Matters en DOCFactory een drietal deskundigen over het langdurig bewaren van elektronische informatie (bijv. in e-depots) de microfoon. Bij de afsluitende netwerkborrel kunt u dan nog wat ervaringen met vakgenoten uitwisselen of tips & trucs horen die tijdens de presentatie niet aan bod kwamen...

 

Dit unieke seminar staat open voor zowel leden als niet-leden van het NVBA. Maar we willen u vragen om snel te reageren via www.nvba-info.nl en duidelijk te zijn in uw keuzes omdat er voor dit unieke seminar slechts 40 plaatsen beschikbaar zijn!

 

De sprekers tijdens het seminar Eeuwig duurt het langst zijn:

 

De heer Dr. Peter Horsman (universitair docent archiefwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam)

In tegenstelling tot wat soms gedacht wordt, is digitale informatie uitstekend langdurig te bewaren. De angst van de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw over grootschalig verlies van informatie blijkt ongegrond. Deze was vooral gebaseerd op de slechte houdbaarheid van de dragers, en dat is niet het echte probleem. Echter helemaal vanzelf gaat de houdbaarheid ook weer niet: je moet er wel wat voor doen. Is een e-depot daarvoor de enige oplossing?

 

De heer Drs. Paul Schindeler (directeur Data Matters)

Demonstratie met behulp van de reeds 8 jaar in Amsterdam gebruik zijnde HCP oplossing (Hitachi Content Platform) als digitaal bewaardepot en technische voorziening binnen een e-depot omgeving.

 

De heer Michiel de Koning (Founder of DOCFactory)

Ga niet zo maar een e-depot inrichten!

Er komt meer bij kijken dan een systeem en een aantal vereisten. Het gaat om de mens die met het systeem werkt, zowel binnen de organisatie als bij het zoeken in het e–depot.

In een zoektocht naar pragmatische en werkbare oplossingen zal hij aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden de verschillende stappen in beeld brengen die leiden tot een e-depot.

 

Weergaven: 224

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden