'Help mijn collega vertrekt?! Toolbox voor erfgoedorganisaties'

Het Belgische FARO publiceerde onlangs 'Help mijn collega vertrekt?! Toolbox voor erfgoedorganisaties'. Een praktische gids om een traject van kennisborging op te zetten. Wellicht ook bruikbaar bij het groeiend aantal organisaties waar (bijna) alle DIV-functies worden opgeheven?

Citaat uit de inleiding:

"We wisten het en toch zagen we het niet aankomen: de komende jaren gaat een hele generatie met pensioen. En dat betekent dat een schat aan kennis en kunde uw organisatie dreigt te verlaten. De cijfers liegen er niet om: sommige erfgoedorganisaties verliezen de komende tien jaar dertig procent van hun medewerkers. Hoog tijd dus om te redden wat er te redden valt en ervoor te zorgen dat hun kennis en kunde goed kan worden doorgegeven.

Deze handleiding is bestemd voor organisaties die die kennisoverdracht op een fijne manier willen aanpakken. Die niet zomaar kennis en kunde willen ‘aftappen’, maar mensen willen waarderen voor hun jarenlange inzet.

Ons uitgangspunt is dat het overdragen van kennis en kunde geen droge top-downopdracht mag zijn. Het is een verantwoordelijkheid van alle collega’s: vertrekkers, blijvers en nieuwkomers. Door samen in gesprek te gaan en te bekijken wat er nodig is, stroomt de kennis makkelijker door. Deze brochure geeft inspiratie om dat gesprek in uw organisatie op te starten en een actieplan voor kennisborging te ontwikkelen. [......]"

Weergaven: 116

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Yvonne Welings op 11 Juli 2019 op 16.37

Niet alleen bij erfgoed speelt dit probleem, ik zie het ook bij DIV teams.

© 2019   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden