Grote belangstelling voor scanning on demand bij Stadsarchief Amsterdam

Bron website Stadsarchief Amsterdam

Sinds 1 januari stelt het Stadsarchief alle scans gratis beschikbaar. Dat dit besluit effect zou hebben op het websitebezoek, het aantal downloads en het aantal digitaliseringsverzoeken, was te verwachten. Dat het aantal aanvragen voor scanning on demand zó zou toenemen, was echter niet voorzien.

Langere levertijd

De standaard levertijd voor een scanning on demand opdracht was maximaal zes weken. Door de grote hoeveelheid aanvragen van de afgelopen maanden is dit nu helaas niet haalbaar. De levertijd kan momenteel oplopen tot tien weken. Er wordt hard gewerkt om de buffer aan aanvragen weg te werken en we hopen daarbij op uw begrip. De verwachting is dat in elk geval per 2018 de gebruikelijke levertijd weer gehaald wordt.

20 miljoen scans online

Het goede nieuws is dat door al uw aanvragen wederom een grote digitaliseringsslag gemaakt wordt. Afgelopen maand bereikten we de magische grens van 20 miljoen scans online. Een geweldige hoeveelheid, waarmee we onze digitale bezoekers steeds beter hopen te bedienen.

Stukken inzien met haast?

Houd u er rekening mee dat het op dit moment langer duurt dan u gewend bent, voordat de scans van uw digitaliseringsaanvraag online beschikbaar komen. Wilt u met spoed een stuk inzien, dan kan het een betere optie zijn om het dit keer niet aan te vragen voor digitalisering, maar langs te komen in onze Studiezaal.

Weergaven: 197

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden