Grenzeloze KVAN dagen/ Archiefdagen 11 en 112 juni 2018 in Venlo

De KVAN-dagen heten voortaan Archiefdagen. Op maandag 11 en dinsdag 12 juni 2018 wordt de eerste editie van deze Archiefdagen gehouden, ditmaal in theater De Maaspoort in Venlo. Het thema voor dit jaar is: Grenzeloos.

Tijdens dit jaarlijkse congres is er alle tijd voor collegiale ontmoeting en uitwisseling. En natuurlijk is er een inspirerend inhoudelijk programma. Sprekers uit het archief- en informatievakgebied, maar zeker ook van daarbuiten, zorgen voor prikkelende presentaties, discussies, rondetafelgesprekken en nog veel meer.

Twee dagen lang zal Venlo bruisen van vakgenoten en andere belangstellenden die zich willen laten bijpraten over actuele ontwikkelingen en uitdagingen. Vakgenoten die de grenzen durven aftasten van de vele mogelijkheden waarmee de archieffunctie te maken heeft. Het thema is mede ingegeven door de ligging en de internationale oriëntatie van de gaststad, maar het is vooral in overdrachtelijke zin voor iedere professional in de archiefsector van belang. Hoe zorgen we voor een grenzeloze toegankelijkheid van archieven en collecties? Waar liggen grenzen in verband met openbaarheid, privacy of auteursrecht? Welke gevolgen gaan algoritmes hebben voor het beheer en gebruik van archieven? Wat wordt de betekenis van ‘archiving by design’? En welke grenzen hebben archivarissen zelf? Hoe zorgen we ervoor dat de achtergrond van nieuwe collega’s in de archiefsector aansluit op de eisen van de nabije toekomst?
Beide dagen beginnen met een gerenommeerde keynotespreker. Daarnaast is er een groot aantal parallelsessies met presentaties en workshops. Tijdens het congres vindt ook de voorjaarsledenvergadering van KVAN/BRAIN plaats.
Uiteraard is er veel tijd voor ontmoeting en gesprek tijdens de lunches en pauzes. Het grote congresdiner op maandagavond vindt plaats op een bijzondere locatie: Domani, een cultureel podium in een middeleeuwse kapel in het hartje van de stad. Na het diner wordt het Dancing Domani met De Vinylboys! Ook de excursies in het nevenprogramma, georganiseerd door het Stadsarchief Venlo, bieden gelegenheid voor ontspanning. Voor wie twee dagen te kort vindt, is er op zondagmiddag 10 juni een aantrekkelijk en informeel voorprogramma.

Aanmelden kan hier.

Weergaven: 128

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden