Gezocht: vertegenwoordiger gemeenten in Standaardisatieraad

De VNG is op zoek naar een CIO of secretaris die het belang van de gemeenten wil vertegenwoordigen in de Standaardisatieraad Kennisproducten van het Nationaal Archief. De Standaardisatieraad is iets anders dan het Forum Standaardisatie. 

De Standaardisatieraad Kennisproducten Nationaal Archief streeft naar overheidsbrede standaard werkwijzen voor het realiseren van duurzaam toegankelijke overheidsinformatie. De raad adviseert over kennisproducten zoals DUTO-eisen (Duurzaam Toegankelijke Overheidsinformatie), metadata standaard MDTO en de handreiking waardering en selectie (Belangen in balans). Ze bekijken of deze producten optimaal aansluiten bij de kennisbehoeftes en praktijk van overheidsorganisaties. Tot op heden is er nog geen duidelijkheid over de stand van zaken van het MDTO. 

Vertegenwoordiger gemeenten

In de Standaardisatieraad nemen leden deel vanuit ministeries, ZBO’s, gemeenten, waterschappen, provincies en decentrale archiefinstellingen. Het Nationaal Archief vroeg ons om een vertegenwoordiger voor te dragen om het lokale geluid te laten horen en het lokale belang te behartigen. Deze functie is geschikt voor CIO’s, directeuren en gemeentesecretarissen die bedrijfsvoering in het pakket hebben. 

Werkbelasting

De Standaardisatieraad vergadert twee- tot driemaal per jaar in Den Haag. De VNG draagt zorg voor annotatie van de vergaderingen. 

Meer informatie

Mocht u interesse hebben voor deze functie dan kunt u zich wenden tot de secretaris van de Adviescommissie Archieven, dhr Jawad via archief@vng.nl

Weergaven: 52

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden