De gemeenteraad van Delft heeft besloten om geen gebruik meer te maken van Whatsapp. Na een fel debat en wat scepsis van de gemeentefracties van de VVD, de ChristenUnie, Hart Voor Delft en de PvdA werd de motie met een ruime meerderheid aangenomen tijdens de raadsvergadering van afgelopen dinsdag.

Daarmee is Delft een van de eerste gemeenteraden die niet meer voor onderling contact gebruik zal maken van de meest gebruikte communicatie-app. In plaats daarvan gaan zij overstappen op Microsoft Teams. Er ontstond een fiks debat over het delen van data, een groot deel van de raadsleden vond het daarnaast niet aan hen om erover te beslissen. Toch werd er voor de motie gestemd.

Sterke mate van dwang vanuit Facebook
VVD-raadslid Dimitri van Rijn vroeg zich in de raadsvergadering af wat nu precies het bezwaar was voor D66 en studentenpartij Stip tegen WhatsApp. ‘Naar mijn weten voldoet deze app gewoon aan de privacy-voorschriften van de Europese Unie, wat scheelt er precies aan? Ik ben echt benieuwd wat hen heeft gebracht tot het inbrengen van deze motie’, vertelde hij zichtbaar verbaasd tijdens de raadsvergadering.

Lees verder bij de bron:

https://www.omroepdelft.nl/omroepdelft/nieuws/gemeenteraad-delft-st...

Weergaven: 82

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden