Gemeenteraad Apeldoorn kiest voor het besluitvormingssysteem Parleaus

Parlaeus gaat het nieuwe besluitvormingssysteem voor de gemeenteraad leveren. Deze week is het contract getekend. De uitzendingen krijgen meer informatie in beeld, de ondersteuning voor raadsleden verbetert en het werk wordt efficiënter voor de griffie.  Vanaf 1 januari beginnen de vernieuwde uitzendingen.

“Parlaeus is een cloudoplossing voor de ondersteuning van besluitvormings-processen”, vertelt CEO Rens Groeneveld. “Met onze oplossing ondersteunen wij gemeenten met hun hele besluitvormingsproces van idee tot e-depot.”

Meer informatie in beeld
De videostreams van de vergaderingen, die helemaal automatisch wordt gegenereerd, krijgen meer informatie. Tijdens de live-uitzending worden niet alleen namen van sprekers en de agendapunten direct getoond, ook de stemmingsuitslagen zijn meteen beschikbaar. Dat gebeurt straks volledig automatisch door een koppeling van het nieuwe AV-systeem dat ter plekke is geïnstalleerd en de cloud-service van Parlaeus.

“Juist die extra informatie is een enorme meerwaarde voor zowel de raadsleden als onze inwoners, vertelt raadsgriffier Arjan Oudbier”.

Achteraf is veel meer informatie beschikbaar, zoals het stemgedrag van raadsleden, maar ook videofragmenten van raadsleden per onderwerp gerangschikt. Ook het delen van stukjes video – bijvoorbeeld een gedeelte van een debat – wordt met de nieuwe oplossing eenvoudig.

Verder lezen bij de bron

Weergaven: 46

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2019   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden