Gemeenten en hun informatievoorziening: transitie naar Common Ground

Bron: Website Morgens

Interview met Raymond Alexander van VNG Realisatie

Voor ons onderzoek naar De gemeente van Morgen interviewden we Raymond Alexander. Hij is unitmanager bij VNG Realisatie en een drijvende kracht achter Common Ground. We spraken met hem over de uitdagingen waar gemeenten nu tegenaan lopen, gemeentelijke samenwerking en de transitiestrategie bij Common Ground.

Common Ground

Common Ground is een ICT-architectuurprincipe en een verzameling voorzieningen op ICT-gebied die het gemeentelijk software- en applicatielandschap gaan veranderen. Lees ook ons eerdere interview met Nathan Ducastel.

De problemen van nu

We vragen Raymond naar Common Ground en waarvoor het nodig is. Hij schetst treffend de problemen waar gemeenten op dit moment tegenaan lopen: “Gemeenten zijn voortdurend bezig met het implementeren van wetten en het oplossen van maatschappelijke opgaven. Veel van de oplossingen bestaan uit een informatiekundig deel. Maar een groeiend aantal gemeenten meldt: ‘Wij lopen vast. Implementaties duren buitenproportioneel lang. Systemen moeten informatieveilig zijn en moeten voldoen aan privacywetgeving.’ Voor het implementeren van een nieuwe standaard in een ICT-systeem is een gemeente zomaar twee jaar verder.”

Verder lezen bij de bron

Weergaven: 141

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden