Gemeenten doen mee aan tweede fase RADIO-pilot

Bijna 100 gemeenten, waterschappen en provincies nemen deel aan de tweede fase van de RADIO-pilot. RADIO is de leermiddelenomgeving van het Rijksprogramma voor Duurzaam Digitale Informatiehuishouding. De VNG moedigt gemeenten aan online lesmateriaal via RADIO met andere overheidsorganisaties te delen.

RADIO

Oorspronkelijk waren de e-learnings  gericht op het Rijk, maar veelal algemeen genoeg om door gemeenten te gebruiken. Nu werkt de VNG met het ministerie van BZK samen om ook e-learnings van gemeenten via RADIO aan andere overheidsorganisaties aan te bieden.

Het aanbod op RADIO is, net als de doelgroep, divers. Het lesmateriaal bestaat nu uit 9 onderwerpen met zo’n 20 e-learnings van zo’n twintig minuten. De e-learnings zijn ingedeeld in de thema’s Digitalisering, Data, Cybersecurity, Informatiehuishouding, Innovatie en Methoden en technieken. Bekijk het volledige aanbod hier. De digitale modules bestaan uit een aantal lessen die iedereen zelf online kan volgen, in eigen tempo, op de momenten die het beste uitkomen. De e-learnings kunnen gebruikt worden om een groep medewerkers op hetzelfde kennisniveau te brengen. Daarnaast zijn er nog meer, openbaar, lesmiddelen zoals bijvoorbeeld een micro e-learning van VNG over digitale toegankelijkheid.

Tweede fase RADIO pilot

Sinds september 2022 hebben 14 gemeenten, 1 waterschap en 1 provincie al toegang tot het RADIO-leerplatform. Tijdens deze eerste fase zijn kinderziektes verholpen. Ook is onderzocht of de casuïstiek wel interessant is voor gemeenten. Dat bleek zo te zijn. In het bijzonder de e-learning module datagedreven werken was bijzonder succesvol.

VNG is nu bezig met een tweede pilot met organisaties die, naast het huidige aanbod, ook de eigen e-learnings willen aanbieden op het platform. De pilot zal 6 maanden duren. Intussen is de inschrijving voor de pilot gesloten.

Deelnemende organisaties wijzen een contactpersoon aan voor de pilot, maken kenbaar dat er toegang is tot het RADIO-platform en moedigen gebruik van het lesmateriaal aan. Zij geven bij VNG aan bij hoeveel ambtenaren RADIO onder de aandacht wordt gebracht. Zo kan gemonitord worden hoeveel procent daadwerkelijk gebruik maakt van het lesmateriaal. De VNG moedigt gemeenten aan zoveel mogelijk online lesmateriaal via RADIO met andere overheidsorganisaties te delen.

Voor meer informatie, stuur een e-mail naar gripopinformatie@vng.nl.


Weergaven: 56

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden