Gemeente ‘s-Hertogenbosch zet met hulp van Scamander belangrijke stappen richting Den Bosch Datastad

Nieuwegein, 15 mei 2023 – Na een uitvoerig Europees openbaar aanbestedingstraject heeft gemeente ’s-Hertogenbosch gekozen voor de standaard data-oplossing voor gemeenten van Scamander. Deze oplossing biedt niet alleen een gedegen datafundament (Data Platform), maar bevat ook verschillende herbruikbare producten en begeleidende diensten voor de implementatie en uitvoering van datagedreven werken. Hiermee wordt er invulling gegeven aan de ambitie van gemeente ’s-Hertogenbosch als Datastad.

Voor de realisatie van haar data-ambitie wilde de gemeente ‘s-Hertogenbosch informatievoorziening inrichten die het mogelijk maakt om data te vergaren, inspecteren, transformeren, verrijken, opslaan en weer ter beschikking te stellen aan mens en/of systeem. Een organisatie breed Data Platform waarin alle relevante datastromen binnen de organisatie op een veilige en controleerbare wijze bij elkaar komen.

De gemeente zocht daarvoor een partner die zowel dit Data Platform kan realiseren, als die de gemeente begeleidt bij de realisatie van de data-ambitie. Een partner die ondersteunt bij uitdagingen als strategie en beeldvorming, competentie-ontwikkeling binnen de organisatie en costmanagement.

Na een uitvoerige Europees aanbestedingstraject is Scamander geselecteerd als de partner om deze data-ambitie mee te realiseren.

Matthieu Rutten – CIO en Hoofd afdeling ICT van gemeente ‘s-Hertogenbosch: Scamander stak er bij het aanbestedingstraject voor informatievoorziening van de gemeente ’s-Hertogenbosch overtuigend bovenuit. Tijdens de Proof of Concept, die onderdeel was van het  aanbestedingstraject, heeft Scamander vervolgens ook laten zien over alle benodigde kennis en ervaring te beschikken. We hebben er daarom alle vertrouwen in dat ze ons met dezelfde overtuiging gaan helpen met de volgende stappen richting de realisatie van onze (vernieuwde) ambitie als Den Bosch Datastad”.

Bron: Persbericht: Gemeente 's-Hertogenbosch kiest voor Data Platform van...

Weergaven: 63

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2023   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden