Gemeente Noordwijk als eerste regiogemeente aangesloten op het e-depot

In het e-depot wordt digitale informatie duurzaam opgeslagen. Burgemeester van Noordwijk, Wendy Verkleij-Eimers en Ariela Netiv, directeur van Erfgoed Leiden en Omstreken ondertekenden donderdag 11 november 2021 een overeenkomst, waarmee Noordwijk als eerste regiogemeente aansluit bij het e-depot van Erfgoed Leiden. Het eeuwenoude papieren archief van Noordwijk en Noordwijkerhout is sinds 2005 ondergebracht bij Erfgoed Leiden en Omstreken.

Tegenwoordig wordt bijna alle informatie digitaal bewaard, en niet meer op papier. Ook voor deze digital born data is een archief nodig, het zgn. e-depot. Als eerste zullen de digitale videotulen van de raadsvergaderingen van Noordwijkerhout uit de periode van 2011-2018 in het e-depot worden opgenomen.

Archief Noordwijk
Het archief van Noordwijk is sinds 2005 in bewaring gegeven in Leiden, zowel overheidsarchieven als particuliere archieven. Dit zijn onschatbare informatiebronnen over de sociale en culturele aspecten van burgerlijk leven. De inventarissen van de papieren archieven staan op www.erfgoedleiden.nl en de stukken zelf zijn te raadplegen in de studiezaal aan de Boisotkade 2a in Leiden.

Advies, voorlichting en educatie over archeologie
Erfgoed Leiden verleent ook diensten aan de gemeente Noordwijk op het gebied van archeologie. Hieronder valt advisering bij vergunningstrajecten, voorlichting en educatie.

Samenwerking in de hele Leidse regio
Erfgoed Leiden en Omstreken ondersteunt en adviseert meerdere gemeenten en organisaties in de Leidse regio op het gebied van archieven, cultuurhistorie, monumenten, archeologie en educatie.

20211111_ondertekening%20addendum%20e%20depot.jpg

Weergaven: 34

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2021   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden