Gemeente Deventer, Olst-Wijhe en Raalte Een grote cloudtransitie in coronatijd

Het was een veelomvattend en specialistisch project dat al drie jaar geleden in gang werd gezet. Door de coronasituatie werd het in maart dit jaar plotseling crucialer dan ooit: de transitie naar de cloud van de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte, verenigd in het samenwerkingsverband DOWR-i.

Al jaren voordat ook maar iemand van COVID-19 had gehoord, was overal ter wereld de transitie naar de cloud in volle gang. Steeds meer organisaties kiezen immers voor digitale werkplekken en het online ontsluiten van data, met als doel efficiënter en veiliger samen te werken en actiever kennis te delen. Vanuit deze overwegingen besloten enkele jaren geleden ook de DOWR-i-gemeenten hun IT-omgevingen te migreren naar de cloud. Mede om de overgang voor de medewerkers zo laagdrempelig mogelijk te maken, viel de keuze op een cloudoplossing op basis van Microsoft 365 en SharePoint Online. Deze oplossing werd uiteindelijk geïmplementeerd door Winvision. 

Veelomvattend

DOWR-i pakte dit veelomvattende project zeer gestructureerd aan. Vanuit verschillende invalshoeken werden specialisten ingezet om informatiemanagement, beveiliging, migratie, ondersteuning en projectmanagement te organiseren. Voor de vereiste specifieke kennis van het Microsoft-platform deed men een beroep op Winvision, in de persoon van Senior Microsoft 365 consultant Martijn Juurlink. "Met onze ervaring in soortgelijke projecten hebben wij geholpen de implementatie vorm te geven, de randvoorwaarden te beschrijven en de structuur in te richten om daarna te migreren. Onze inhoudelijke kennis van het platform bleek uiterst nuttig bij het maken van de juiste keuzes rondom datamanagement, archivering en beleid, governance en een aanpak om de transitie soepel te laten verlopen. Daarbij hebben we over de hele linie bijzonder prettig en productief samengewerkt met Bart van der Meij van Pulsar Partners, die als projectmanager het complete verhaal aanstuurde."

Verder lezen bij de bron

Weergaven: 185

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden