Geen aandacht voor digitale duurzaamheid, maar wel voor infrastructuur digivaardigheden

Voortgangsrapportage_Digitaal_2017_.pdf

Minuster Plasterk heeft op 15 december 2015 de tweede Kamer geinformeerd over de voortgang van de kabinetdoelstelling Digitaal 2017. Over digitale duurzaamheid rep de minister geen enkel woord in de voortgangsbrief, jammer gemiste kans. Juist van deze minister zou je aandacht op het gebied van digitale duurzaamheid mogen verwachten.

Wel wordt aandacht besteed aan een te realiseren infrastructuur voor minder digivaardigen. Veel Nederlanders hebben moeite met de informatiesamenleving. En ook al zijn burgers en ondernemers digivaardig, de gebruikte systemen zijn niet altijd gebruiksvriendelijk. An bibliothelen wordt een belangrijke rol toegedicht om burgers digivaardig te maken. Zo heeft de belastingdienst een convenant gesloten met de Koninklijke Bibliotheek. Daarmee kunnen mensen op termijn in 800 bibliotheekvestigingen gratis gebruik maken van computers met internet en printerfaciliteiten om online hun aangifte in te vullen of hun toeslag te regelen. Tevens worden in nagenoeg alle bibliotheekvestigingen gratis digivaardigheidscursussen aangeboden.

 

We zijn benieuwd naar de volgende voortgangsbrief.

 

 

Weergaven: 196

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Yvonne Welings op 9 Januari 2017 op 10.14

Een paar jaar geleden rond 2010, ook vanuit het Nationaal Archief, is gezamenlijk gelobbyd voor het e-depot als 20e NUP bouwsteen. Zie deze link http://www.nationaalarchief.nl/sites/default/files/docs/rapport_e-D...

Jammer dat dat niet gelukt is. Uiteraard is bij mij bekend dat het e-depot Nationaal Archief geen onderdeel is van de GDI. Toch zie ik het e-depot als onderdeel van de GDI nog steeds als oplossingsrichting. De Archiefwet moet echt bij BZK worden ondergebracht.

Wanneer heeft Bussemaker de Kamer geïnformeerd over de voortgang van het  e-depot anders dan een rapport van de erfgoedinspectie aanbieden?

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden