Expertgroep Gegevensmanagement gaat nauwer samenwerken met VNG Realisatie

In 2012 werd op initiatief van een aantal gemeenten de Expertgroep Gegevensmanagement opgericht. De expertgroep richt zich op het delen van kennis, standaarden en ‘best practices’ van gemeenten rond gegevensmanagement. Hoe krijg en houd ik als gemeente grip op mijn gegevens? Hoe zorg ik dat mijn gegevens de juiste kwaliteit hebben en dat ze compleet en actueel zijn? Deze vraagstukken zijn van groot belang als het gaat om uitwisseling, beveiliging en privacy van gegevens, dus ook voor ontwikkelingen als de Common Ground en datagedreven sturen en werken.

GEMMA Online

De expertgroep heeft de basis voor de strategische en tactische katernen gegevensmanagement geleverd en ontwikkelt daarnaast notities en factsheets voor GEMMA Online. Daarnaast organiseert de groep organiseert ook het jaarlijkse symposium over gegevensmanagement. De werkgroep telt een aantal onafhankelijke leden en leden die werkzaam zijn bij gemeenten en bij VNG Realisatie.

Gemeentelijke ICT-agenda

De afgelopen drie jaar was de expertgroep verbonden aan de VIAG, de Vereniging van Informatie- en Automatiseringsprofessionals in Nederlandse Gemeenten. Vanwege de relatie van gegevensmanagement met een aantal projecten bij VNG Realisatie, zoals ENSIA, de GDI en de onderwerpen privacy en informatiebeveiliging, werd gekozen voor VNG Realisatie als nieuwe thuisbasis. Arnoud Quanjer, lid van de expertgroep namens VNG Realisatie: “Het onderwerp gegevensmanagement wordt steeds strategischer en krijgt steeds breder toepassing. Daarnaast draagt de expertgroep draagt bij aan standaarden en aan de referentie-architectuur. Dit sluit perfect aan op het werk van VNG Realisatie, dat al voor meerdere onderwerpen met expertgroepen samenwerkt.”

Meer over het thema Gegevensmanagement vindt u op Gemma Online (link is external).

Weergaven: 220

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden