De huidige inrichting van informatiesystemen binnen de overheid is lastig, niet flexibel en bestaat uit een spaghetti aan koppelingen. Er wordt in silo’s gewerkt met eigen databases, wat zorgt voor veel kopieën en kansen op fouten. Dit maakt het moeilijk om te voldoen aan privacy regels en informatievoorziening. NLX brengt hier een verbeteringsslag in aan.

Maar wat is NLX precies? Wij spraken met Geert Johan Riemer: “NLX is een team onder VNG realisatie. Het valt onder Common Ground. We maken software die organisaties in staat stelt om veilig, geauthentiseerd en gelogd te communiceren. Een taal waarin servers en computers met elkaar praten. De belangrijkste features zijn encryptie (veiligheid) , loggen (regie op eigen gegevens) en authenticatie.
Door middel van NLX worden silo’s doorbroken en blijft alle data bij de bron opgeslagen waar het direct opvraagbaar is.”
Door Eva Okken en Kim Eppenga

Weergaven: 437

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Lourens op 7 Oktober 2018 op 18.14

humor! gooi nog meer IT er tegenaan en hoop dat het dan wél werkt. Dat hebben we nog niet 50000 keer geprobeerd. 

Wat écht helpt is Informatie architectuur en CIO's in besturen die niet uit de IT komen maar informatiestromen begrijpen. Als dát in kaart is gebracht kan de IT daarop worden ontworpen.

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden