Drie blockchainpilots: 1.) Verhuisbericht 2.) Grip op keukentafel gesprekken 3.) eWaarmerken van informatie.

Website: pilotstarter

Overheid en bedrijfsleven slaan handen ineen.

De organisaties Enable-U, BCT-Software, Sphereon en eSpecialisten willen overheden helpen om met behulp van Blockchaintechnologie concrete samenhangende oplossingen te organiseren en gecontroleerde transacties met burgers uit te kunnen voeren. Waarbij de burger de regie heeft over zijn privacygegevens en identiteitsvaststelling. ICTU steunt dit initiatief en brengt als onafhankelijke adviseur binnen de overheid waar mogelijk haar kennis in over innovaties en blockchaintechnologie.

Het vervolg: Pilots met Blockchaintechnologie

Wij zijn op zoek naar gemeenten die samen met ons een pilot willen uitvoeren. Het doel van de pilot is om de toegevoegde waarde van de oplossingen en haar mogelijkheden plus het gemak van de invoering ervan in de praktijk in verschillende ICT omgevingen aan te tonen. Wij hebben een drietal pilots gedefinieerd, om u een idee te geven. Mocht u zelf een idee hebben over een pilot met blockchaintechnologie, neem dan gerust met ons contact op.

Pilot 1: Verhuisbericht in de Blockchain

Deze ogenschijnlijke eenvoudige pilot, die in 2017 is uitgevoerd bij Gemeente Utrecht, vormt een echte mijlpaal. We zijn nu in staat zijn relevante informatie voor ketenpartijen beschikbaar te stellen zonder daarvoor ingewikkelde netwerkservices, gegevensknooppunten of gegevensuitwisseling op te tuigen. D

Pilot 2: Grip op keukentafelgesprekken

Binnen het sociaal domein vinden vele keukentafelgesprekken plaats. In een aantal gevallen zijn meerdere organisaties betrokken bij zorgverlening voor personen of gezinnen. Onderling weten ze echter vaak niet dat en/of wanneer zij contact hebben (gehad) met een persoon of gezin. Deze pilot zorgt ervoor dat het moment dat er een afspraak is of heeft plaatsgevonden, deze geregistreerd wordt in de Blockchain. 

Pilot 3: Waarmerken van digitale informatie

Vanuit de overheid wordt steeds meer digitale informatie verstrekt. Informatie die soms een eigen leven gaat leiden. We zien een toename van fraude waarbij met digitaal knip- en plakwerk aanpassingen gedaan worden. Deze pilot laat zien dat je vanuit een zaaksysteem informatie digitaal kunt waarmerken in de blockchain.

Weergaven: 211

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden