Doe mee aan een nieuwe Kennis- en Innovatieagenda

Bijeenkomsten in het land

KVAN/BRAIN en Nationaal Archief organiseren de komende tijd 6 bijeenkomsten door het hele land, om een geactualiseerde Kennis- en Innovatieagenda voor de archiefsector op te stellen. We willen kijken of de thema’s die in 2015 zijn geformuleerd, nog altijd de onderwerpen zijn waar professionals in het veld behoefte aan hebben. En we willen zien wie over kennis beschikt en mee wil doen in het kennisnetwerk, om gezamenlijk verder kennis te ontwikkelen en te delen. De gesprekken vinden plaats van februari tot en met april in Assen, Den Bosch, Utrecht, Zwolle, Bergen op Zoom en Haarlem, steeds van 10 uur tot 13.30 uur. Vertegenwoordigers van alle archiefinstellingen, maar ook informatieprofessionals bij archiefvormers, zijn van harte welkom!

 

Samenwerking

KVAN/BRAIN organiseert deze gesprekken samen met het Nationaal Archief, omdat deskundigheidsbevordering een speerpunt in de onlangs vastgelegde nieuwe ambities is.  Het Nationaal Archief is door het ministerie van OCW aangewezen om de kennisontwikkeling voor de sector te faciliteren. Kennisplatforms  zijn een belangrijk instrument binnen het kennisnetwerk (zie http://www.nationaalarchief.nl/kennisnetwerk-archieven).

 

Met wie

De gesprekken worden gevoerd met de professionals die zich met kennis en kennisontwikkeling bezig houden. En dat is dus iedere professional. En de professionals die de uitkomsten en opgedane ervaringen uit de bijeenkomsten terug kunnen brengen naar de eigen organisatie en collega’s, zodat we een grote groep mensen kunnen mobiliseren om actief mee te doen aan kennisontwikkeling op de kennisplatforms.

 

Doelen: inventarisatie kennisbehoefte en meedoen

Tijdens de bijeenkomsten staat een concrete inventarisatie van de kennisbehoefte centraal. Welke vragen gaan we de komende jaren beantwoorden? Welke thema’s zijn de hiervan zijn het meest urgent? Welke eerder opgepakte onderwerpen (zoals o.a. te vinden in de Kennis- en Innovatie-agenda 2015) vragen om een vervolg? En: wie heeft al kennis opgedaan die kan helpen om die vragen te beantwoorden? Hoe houden we elkaar op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen? Op welke manier en hoe samen gaan we die kennisvragen beantwoorden?

 

Opbrengst

De oogst wordt samengebracht in een nieuwe Kennis- en Innovatie-agenda 2017. Een agenda die ook de basis biedt om samenwerking en kennisdeling verder te versterken, die een leidraad wordt om gezamenlijke projecten te gaan uitvoeren. En die actief wordt ingebracht in de platforms, zodat iedereen hier aan mee kan werken en er kennis uit op kan doen.

 

Waar en wanneer

 

Datum en tijd

Regio

Plaats

15 februari

Groningen/Friesland/Drenthe


 

Drents Archief

29 maart

Oost-Brabant/Limburg


 

Brabants Historisch Informatie Centrum


 

6 april

Flevoland/Utrecht


 

Het Utrechts Archief


 

13 april

Overijssel/Gelderland


 

Historisch Centrum Overijssel


 

20 april

West-Brabant/Zeeland


 

West-Brabants Archief


 

24 april

Noord- en Zuid-Holland


 

Noord-Hollands Archief


 

 

Aanmelden

Aan alle BRAIN-leden is een uitnodiging gestuurd om een of twee vertegenwoordigers naar deze bijeenkomsten af te vaardigen. Maar iedereen die mee wil doen kan zich aanmelden en mee doen!

Stuur het ingevulde aanmeldformulier (LINK of gebruik het formulier hieronder en plaats het in uw mail)  naar het

SecretariaatBedrijfsvoering@nationaalarchief.nl

 

 

Antwoord-formulier kennis-tournee BRAIN/KVAN en NA

 

Naam Deelnemer

Organisatie

Functie

Plaats en datum bijeenkomst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weergaven: 160

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden